![]() |
18 Mart Çanakkale Zaferi Kompozisyon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 18 Mart Çanakkale Zaferi KompozisyonÇanakkale Zaferi İle İlgili kompozisyon örnekleri Çanakkale Savaşı Kompozisyonları ![]() ÖRNEK 1 Çanakkale'nin Çağrıştırdıkları Kurtlar sofrasına terkedilmiş bir millet ama hala payidar, hala hayat gamzeleri neşrediyor etrafa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, Çanakkale tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakarlığın ve sabrın destanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Çanakkale bir manada yine varlıkla yokluğun mücadelesi gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Unutulmamalıdır ki; Türk milleti bugün hala ayakta ise Çanakkale'deki duaların ve mücadelenin bereketiyle ayaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün bir manada yine Çanakkale ruhuna ihtiyacımız olduğunu hissediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten hizmet kervanındaki fertler dünyanın en ücra köşesine giderken Çanakkale'deki gibi dönmemek üzere gidiyorlar, orada büyük fedakarlıklara katlanarak kalırken de hiçbir zaman bir beklentiye dayalı olarak bunu yapmıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() ![]() Cengiz İnanır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 18 Mart Çanakkale Zaferi KompozisyonÖRNEK 2 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili Kompozisyon 18 Mart Çanakkale Zaferi ile alakalı kısa yazı bilgiler Siz hiç Çanakkale'ye gittiniz mi? Denizin o kan kokan kırmızısına dalıp o maviliğe kırmızı hüznü salan şehitlerimizi düşündünüz mü? Ya da gecenin bir yarısında Karanlığın içinden gelen vatanı uğruna hayatını veren insanların sesini duydunuz mu? Ben duydum ![]() ![]() ![]() Neden bu kadar acı sözler düşüyor dudağımdan kalemime? Eğer o savaşta o yiğitler göğüs gerip o kurşunlara yüreklerinden kocaman surlar örüp kazanmasalardı o savaşı o zaman işte o zaman bizde olmazdık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte böyle düşündükçe Çanakkale’ yi; acaba kırmızıya çalmasaydı deniz bu kadar hüzünlü dans etmeseydi yapraklar rüzgarla ve kanla sulanmasaydı bu toprak değerini bilir miydik? Titremezdik sanki sıradan bir yermiş gibi gelirdi ![]() Onlar öyle onurlu ve gururluydular ki yüreklerinin tam ortasında demirden ateş topları saplansa bile yüzlerinde vatanı uğruna can vermenin sevincini taşıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Anadolu’ nun her tarafından gelip bu topraklarda yatanlar gözünüz arkada kalmasın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 18 Mart Çanakkale Zaferi KompozisyonÖRNEK 3 Zaferin Adı Çanakkale Çanakkale Zaferi, yedi asır üç kıtaya hükmeden büyük Osmanlının son zaferi, yeni kurulacak Türk devletinin de temellerinin atıldığı zaferlerden biridir ![]() Batılılar, “Hasta adam” dedikleri Osmanlı Devleti’ne son darbeyi vurmak için yüklendiler ![]() ![]() ![]() ![]() Savaş sadece topla tüfekle değil, büyük bir iman ve inançla yapılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çanakkale, insanlıktan soyutlanmış olanlara Mehmetçiğin verdiği iyilik ve insanlık dersidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk milleti, Mehmetçik yine büyük bir zafer kazandı ![]() Kısacası Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu olan bir ulusun kazandığı son zaferlerden biridir ![]() ![]() Aysel KORUK |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 18 Mart Çanakkale Zaferi KompozisyonÖRNEK 4 Çanakkale Çanakkale’nin ismini ne zaman duyduğumu tam olarak hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() Çanakkale’yi milli şairimiz Mehmet Akif’in mısralarında tanıdım ve o ruhu o mısralarda hissettim ![]() ![]() Şehre sabaha karşı girdik ve sonra arabamızla iskeleye yaklaştık ![]() ![]() ![]() ![]() Hava hafif bahar esintisiyle aydınlanmaya başladıkça boğazın derin sularının dalgalanması görünmeye başladı ![]() ![]() Aracımız vapura bindirilerek karşıya geçirildi ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi 18 Mart’lar benim için çok daha müstesna bir yere sahip ![]() ![]() ![]() ![]() Onlara çok ciddi vefa borcum olduğunu düşünüyorum ![]() ![]() İpek KOCABAŞ |
![]() |
![]() |
|