Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başımı, istiyorum, örtmek

Başımı Örtmek İstiyorum

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başımı Örtmek İstiyorum

Başımı örtmek Istiyorum
iki çoçuk annesiyim yaşım otuz oldu bu yaşa kadar sadece oruç tuttum Allah affetsin iki rekat namaz bile kılmadımiçimde eksikliğini duyduğum bişeyler vardı son bir iki yıldıren önemli soru iki evladıma ne öğreteceğim din adına25 yaşındaki oğluma, ezan okunurken ALLAH demeyi öğrettim sadecebunun ötesinde birşeyler olmalıbaşörtülü (başörtüsünün hakkını veren,hani gögsü fırlamayan dar giysinin içinden ,yüzü boya küpüne düşmüş gibi makyajlı olmayanişte öyle) arkadaşlarım varbir süredir dini yayınları okuyorum,dilim döndüğünce türkçesinden Kuran okuyorumve şimdi kapanmak istiyorumbu arada sitenizden çok değerli bilgiler edindimALLAH razı olsun emeği geçenlerdeninternetten tesettür giyim mağzalarını araştırıyorum islami burjuvazi denen kesimin giydiği ,arkasında kocaman etiketi olan eşarplardan da takıp para bu marka bu anlayışına bürünmek istemediğimden sizleren yardım istiyorumpardesü,eşarp,uzun kol bluz,tunik nerden alabilirimokuyabileceğim kitap önerilerinizi de bekliyoruminşallah bu bayram başım kapalı namazımı kılarak çıkarım anne ve babamın karşısına dualarınızı eksit etmeyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Başımı Örtmek İstiyorum

Eski 07-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Başımı Örtmek İstiyorum

güzel kardeşimsenin adına çok sevindim ,Elhamdülillah inşallah istediğin gibi güzel yaşarsın ve o kapanmanın verdiği huzuru en kısa zamanda duyarsın
sana şunu söylemek isterim sonradan kapanan kardeşlerimizin bazıları kapanmalarının ilk günlerinde dış güzelliklerini biraz daha sürdürüyorlar bunu bilinçli yapmadıklarını düşünüyorum, bende sonradan kapandım ve ilk günlerimde hafif makyaj yapıp hani o heyecanla daha çok süslü kıyafetler kullanıyordum ama örtünmenin asıl nedenini öğreninceÖrtünmenin gayesi, avret yerlerini örterek kendini ve karşıdakini haramdan korumaktır Bunun için önemli olan giyilen elbiselerin parçası değil, özelliğidir uygun olmayan kıyafetlerimi(pantolon,dar buluzlar abartılı örtüler tam uzun olmayan etekler)bu kıyafetleri artık kullanmıyorumtabi bu ilk etapta olmayabilir yani bilirsin ama içine sindirmen ve vazgeçmen zaman alabilirAllahım nasip etsin sen çok güzel bir adım atmışsın ,bu kıyafetleri satan tesettür mağazaları her yerde var ancak sana tavsiyem alışverişe çıktığında girdiğin mağazalara sorman yeterli uzun etek veya uzun kollu buluz vsvarmı yada bu civarda nerden bulabilirim dersen emin ol yardımcı olurlarama NAMAZ hiç kılmadım demişsinya kardeşim bu en önemli ve islamın ilk ve en önemli şartı olan FARZ borcunuda inşallah kılmaya başlar ve burada bizimle paylaşırsın bilmemek ayıp değil kardeşim bilmediğin her şeyi sitemizden sorup öğrenebilirsin Allahım dualarını kabul etsin bizede dua et

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com