![]() |
''Anne'' ''N''olur Benden Önce Ölme''! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() ''Anne'' ''N''olur Benden Önce Ölme''!Anne” “N’olur benden önce ölme” Küçüktüm, daha çocuktum ve anlayamayacak kadar saftım ayıplanacak kişinin ben değil “babam” olduğunu… Çocuktum dedim ama çocukluğumdan hatırladığım çocuksu şeyler yok… En eskiye uzandığımda bile hatırım, hep kavgası çıkıyor karşıma ![]() Hiçbir zaman kötü baba olmadığı için baba demeye devam ettiğim adam, hiçbir zaman kötü anne, kötü eş… olmadığı ve olamayacağı dahası beni tek başına dokuz ay içinde, on sekiz sene ellerinde büyüttüğü için sonsuza kadar anne diyeceğim kadına her kaldırışında elini, yüreğimdeki nefret ateşine alev ekleniyordu… Yeni yeni öğrenmeye başladığımda hayata dair öğrenilmesi gerekenleri karşımda sürekli görebileceğim kötü bir örnek oluşuyordu… Ya da kimbilir belki çoktan oluşmuştu; dedim ya çocuktum… Ama hiç örnek almak istemedim ve hiç örnek almadım “baba”mı… Çocuktum; diğer çocuklar babalarını çok seviyordu… Ben de gezmeye götürdüğü zaman çok sevdiğimi sanıp diğer çocukların yanında öyle davranıyordum… Halbuki babam beni gezmeye götürdüğünde de babamı sevmiyordum… Gezdiğim yerler için kendi kendime bir sevinç yaşıyordum… Atatürk heykelinin altında fotoğraf çekmeye gittiğimizde fotoğraf çekmeyi seviyordum ve fotoğraf çektirmeyi seviyordum çok sevdiğim adam Atatürk’ün yanında… Lunaparka gittiğimizde çarpışan otoları seviyordum; babamı sevmiyordum… Kardeşimin doğumunda bana kardeşin getirdi diye aldığı curayı çok seviyordum ve bunun için kabul ediyordum kardeşimi ve annemi almaya giderken babamın elindeki gazeteye sarılmış o garip şeyin cura olmadığını… Çocuktum… Bir çocuk her şeyi sever diye biliyordum… Ben babamı sevmiyordum… Korkmuş gözyaşlarımla ağlarken, çalan telefonu kaldırıp, gizli gizli “annemle babam kavga ediyorlar dayı” deyip suratına kapatırken telefonu, ağlamam kesiliyordu… ![]() Arkadaşlarla sokakta oynuyorduk… Ne oynuyorduk hatırlamıyorum… Babam eve taksiyle geliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babama soruyordum “kapıyı niye kırdın?”; cevap vermiyordu… Evde annemi arıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerini tuttum ![]() ![]() ![]() ![]() Babam geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni bu hayatın içine hiç sokmak istemeyen, beni kendinden daha çok seven, kendinden daha çok düşünen, dokuz ay içinde, on sekiz sene ellerinde büyüten anne SENİ SEVİYORUM… Korkuyorum gün gelecek ve sen gideceksin diye… “Anne” “N’olur benden önce ölme” ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : ''Anne'' ''N''olur Benden Önce Ölme''! |
![]() |
![]() |
#2 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : ''Anne'' ''N''olur Benden Önce Ölme''!tşkler çoq güsel ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : ''Anne'' ''N''olur Benden Önce Ölme''! |
![]() |
![]() |
#3 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : ''Anne'' ''N''olur Benden Önce Ölme''!esmer_yar>> ben teşekkür ederim canım vakit ayırdığın için ![]() |
![]() |
![]() |
|