Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilinden, gençlikteki, ibadet, peygamberimizin

Peygamberimizin Dilinden Gençlikteki İbadet

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizin Dilinden Gençlikteki İbadet

peygamberimizin dilinden gençlikteki ibadet
- Cebrail bir gün kendi yaratılışına bakmış ve Allah'a şükür için 2 rekat namaz kılmış ve bu namaz tam 1000 yıl sürmüş Cebrail " ya rabbim benim namazımdan daha güzel namazı olan var mı? " diye sormuş Allah'a Yüce Mevla cevaplamış " ahir zamanda namaz kılan gençler vardır onların 2 rekatlık namazı kısacık sürer ama senin 1000 yıllık namazından daha güzeldir "

hadis - i şerif

- Allah gençliğini ibadetle geçiren genci elbet sever

hadis - i şerif

- Allah kendisine ibadet eden genç ile meleklerine karşı iftihar eder ve " şu kuluma bakınız benim için kendi nefsinin arzu ve isteklerini terk etti " buyurur

hadis - i şerif

- Gerçekten Allah, meleklerine karşı ibâdet eden bir gençle iftihar ederek buyuruyor " ey şehvetini Benim için bırakan genç! ey gençliğini Bana bağışlayan genç! sen benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin "

hadis - i şerif

Küçüklüğünden beri Allah’a çokca kulluk eden gencin, yaşı ilerledikten sonra çokca kulluk etmeye başlayan ihtiyara üstünlüğü, peygamberlerin diğer insanlara üstünlüğü gibidir

hadis - i şerif

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com