|
|
Konu Araçları |
dilinden, gençlikteki, ibadet, peygamberimizin |
Peygamberimizin Dilinden Gençlikteki İbadet |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimizin Dilinden Gençlikteki İbadetpeygamberimizin dilinden gençlikteki ibadet - Cebrail bir gün kendi yaratılışına bakmış ve Allah'a şükür için 2 rekat namaz kılmış ve bu namaz tam 1000 yıl sürmüş Cebrail " ya rabbim benim namazımdan daha güzel namazı olan var mı? " diye sormuş Allah'a Yüce Mevla cevaplamış " ahir zamanda namaz kılan gençler vardır onların 2 rekatlık namazı kısacık sürer ama senin 1000 yıllık namazından daha güzeldir " hadis - i şerif - Allah gençliğini ibadetle geçiren genci elbet sever hadis - i şerif - Allah kendisine ibadet eden genç ile meleklerine karşı iftihar eder ve " şu kuluma bakınız benim için kendi nefsinin arzu ve isteklerini terk etti " buyurur hadis - i şerif - Gerçekten Allah, meleklerine karşı ibâdet eden bir gençle iftihar ederek buyuruyor " ey şehvetini Benim için bırakan genç! ey gençliğini Bana bağışlayan genç! sen benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin " hadis - i şerif Küçüklüğünden beri Allah’a çokca kulluk eden gencin, yaşı ilerledikten sonra çokca kulluk etmeye başlayan ihtiyara üstünlüğü, peygamberlerin diğer insanlara üstünlüğü gibidir hadis - i şerif |
|