Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anneme, bakti, baktim, rabb´imde

Ben Anneme Baktim Rabb´İmde Bana Bakti

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Anneme Baktim Rabb´İmde Bana Bakti

Ben Anneme Baktim Rabb´imde bana Bakti
Yazar Hekimoğlu İsmail anlatıyor:

Erzincan’daki evimiz büyük bir avlunun içindeydi Gece avlu içinde giderken, gaz lambası kullanırdık Ben de pilli fener aldım Annem, feneri kullanınca o kadar dua etti ki… Hayatın tadı tuzuydu anamın duaları… Aldığım şey beş kuruşluktu; ama annem çok sevinmişti
1939 Erzincan depreminden sonra, anneme psikolojik bir hastalık geldi Çok zor günler geçirdi Onu bazen sırtlayarak, bazen bisikletime bindirip doktora götürürdüm Bu yaptığım işlerin bütünü annemi çok mutlu ederdi Annemin çok duasını aldım Bu duaların hayatım boyunca bana destek olduğunu hissetmişimdir Annem bana “Boş keseye el sokmayasın” diye dua ederdi ömrüm boyunca geçim sıkıntısı çekmedim Şunu demek istiyorum; ben anneme baktım, Rabb’im de bana baktı! Pek çok tecrübelerle görülmüştür ki, anne-babasına hürmet eden, daha güzel bir hayat yaşamıştır Allah her şeyi görüp biliyor Anne-babasına iyi davranana Allah mutlaka lütfeder O hürmet olmasa, insanlık yerlerde sürünür Türkiye’de yaşlı, hasta, bakıma muhtaç yüzlerce ana baba var Bu insanlar sokağa atılsa, milletin hali ne olur?
Ebeveyne hizmet, insanın rızkını çoğaltır Bir süre önce ziyaretime birisi geldi “Ben anama çok iyilik ettim ama zengin olmadım” dedi Kardeşim burada anlatılmak istenen, geçim zorluğu çekmemektir ki, önemli olan budur önemli olan, kimseye muhtaç olmayacak kadar malın olmasıdır En hayırlı mal, yetecek kadar olan maldır Nice zenginler var ki bir simide hasret Ana-babaya iyilik edenin ağız tadı olur
Bir adam anasına demiş ki, “Ana, sen bana ne verdin, süt verdin Ben sana kilolarca süt vereyim, ödeşelim!” Annesi ağlamaya başlamış, “Ben sana sadece süt mü verdim?”
Hasta ana-babaya bakmak zordur, insan yaşlandıkça tenkitleri artar, çocuklaşır, amma hep söylüyoruz, CENNET UCUZ DEĞİL! Allah’tan sabır dilersek, işimiz kolaylaşır inşallah ömrünü ana-babasına bakarak geçiren kişinin ömrü ne güzel ömür… Bir sahabe, Rasulullah’a “Annem-babam öldükten sonra onlar için yapabileceğim bir şey var mı?” diye sormuş Efendimiz de “Evet, onlar için dua ve istiğfar etmek, verdikleri sözü yerine getirmek, dostlarına ikram etmek, yakınları onlar vasıtasıyla olan kimseleri ziyaret etmek, ikramda bulunmaktır” buyurmuş
Evladın ibadeti ana-babaya da sevap kazandırır Peygamber Efendimiz (sas) konuyu şöyle özetlemiş: “Ana-baba, cennetin orta kapısıdır Dilersen bu kapıyı zayi et, dilersen muhafaza et!”

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com