Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
müminde, mümini, seherler, sever

Seherler Mümini Sever Müminde Seherler...

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seherler Mümini Sever Müminde Seherler...

Seherler mümini sever müminde seherler
Seherler mü'mini severMü'minde seherleri

Gün doğmadan Müslüman yeniden doğar ;günün alaca karanlığında ,siyahın beyaza dönüşümündeHerkesin uyukladığı ve uykunun en ağır zamanındaKalk ey mü'min der ALLAH ve kalpler gönüller uyanırBakarsınız kandiller yanar mü'minlerin odalarında ve gönüllerindeHuzura erer mutmain olan insanAğlamanın huzuru ,var olmanın huzuruArınmıştır artık riyadan,marazlı kalpdenYanan kandille birlikte varır Rabbinin huzuruna,kılar namazını usulca ve secdede tutar kendini ,tutamadığı hıçkırıklarıylaTesbihe durur,havf ve rec'a arasındaDert eder günahlarını çeker çeker ve çekilmeden hesabını kendi görür erkenden

HzFatıma der ki''Birgün sabahleyin(gün doğmadan önce)ben uzanmış idimResulALLAH(sav)bana uğradı ve mubarek ayağı ile bana dokunduSonra:''Kızcağızım !Kalk Rabbinin taksiminde hazır bulun,gafillerden olmaÇünkü ALLAH fecir ile güneşin doğması arasındaki vakitte insanların rızkını tayin eder''buyurdu(sünen-i ibn mace terceme ve şerhi/haydar Hatipoğlu c:6shf:232)
Unutmayalım ki;sabahı uyanık geçirenler,güneşi ayakta karşılayanlar ilahi bereketten nasiplenenlerdir

Resullahın sahabeleri güneşi ayakta karşılayanlardıNitekim herbiri ölüme o şekilde selam vererek ayrıldılarOnların seherleri servetleriydi

Resullah (sav)''ALLAH'ım ümmetim için gündüzün ilk vaktini(yani bu vakitte yaptıkları işi)bereketli eyle''buyurdular

Efendim bir orduyu gönderdiğinde sabahın ilk vakitlerinde gönderirmiş(Sünen-i İbn Mace,Kitabul Ticare:41)

Seherleri gafil kalanlardan olmayalım ve özenle o vakitleri seçelimSahabeleri anımsarken ''gece abid gündüz mücahid''diyen bir anlayışın ümmetiyiz

Ne mutlu seherlerinde Rabbiyle hemhal olanlaraNe mutlu o zaat ehline Takva silahı,seherleri kalkanı olanlara

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com