![]() |
Kur’An Ayı Geliyor, Peki Ya Kur’An Da Geliyor Mu? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur’An Ayı Geliyor, Peki Ya Kur’An Da Geliyor Mu?Kur’an ayı geliyor, peki ya Kur’an da geliyor mu? Kur’an ayı geliyor, peki ya Kur’an da geliyor mu? 30/10/2000 Hendek’te, Sevgili Peygamber’in etrafında halelenmiş bir avuç mü’min aç karnına hendek kazıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışmalar geceli gündüzlü sürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu kıvılcım demetinin aydınlığında Yemen burçlarını görüyorum! Bir balyoz sadmesi daha ve yine öncekinden daha güçlü bir şerare: - Bunun aydınlığında Kisra’nın Medain saraylarını görüyorum! Altmışına ramak kalmış Sevgili Nebi’nin elindeki balyoz üçüncü kez kıvılcımlar saçarak iniyor kayaya: - Bu kıvılcımların ışığında Suriye tarafının aydınlandığını görüyorum! İnsanlığın şahit olduğu en büyük iman hamlelerinden birine komutanlık yapan Kutlu Nebi’nin belinde dahi, açlıktan karnı sarkmasın diye bir kuşak bağlı olduğunu bilen mü’minlerin, bu muştuların gerçekleşeceğinden zerre kadar kuşkuları yok? İmanın en büyük imkân olduğunu biliyor onlar ve bu bitimsiz imkânı enerjiye çeviriyorlar ![]() ![]() ![]() Fakat, Hz ![]() ![]() ![]() *** “Sen değil, dağlar sallansın!” Hz ![]() ![]() ![]() ![]() “Bismillahirrahmanirrahîm!” de; “La havle ve la kuvvete illa billah!” de; “Hasbunallahu ve ni’mel-vekil!” de; “La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü mine’zzalimîn!” de ![]() ![]() ![]() Bu sonuncusunun Hz ![]() Görev yerini terkettinse, dön yerine ve insanlara bir yürek sakası gibi gönül dolusu iman, umut, özgürlük, adalet ve güven taşımaya bak ![]() ![]() Önce sev, sonra ne yaparsan yap! Ama önce sev; yüreğin nükleer bir güç merkezi olduğunu aklından çıkarma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akleden kalbini tahkim et ![]() Ama nasıl? Tabii ki Kur’an’la! *** Kur’an ayı yaklaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan, yine geliyor ![]() ![]() İşte işin can alıcı noktası ![]() Hz ![]() ![]() “İşte (o Gün) Rasul: ‘Ey Rabbim!’ diyecek, ‘Şu benim topluluğum var ya; işte onlar bu Kur’an’ı terkedilmiş bir halde bıraktı!” (25 ![]() Tutun ki bir ölümcül hastalığınıza o hastalığı tedavi eden bir tabipten bir reçete aldınız ![]() Tutun ki, bir savaştasınız ve başkomutan bir muharebe planı hazırladı ![]() Tutun ki delicesine sevdiğiniz birinden gurbette mektup aldınız ![]() Sevdiğinizden aldığınız mektubu açıp okmak için bir gün bile sabredemezken Rabbinizden size gelen mesajın ağzını şunca zaman geçtiği halde hâlâ açmamışsanız, Mevla darılmaz mı? Her gün namazda onlarca kez tekrarladığınız Fatiha’nın ne dediğinden dahi habersizseniz, Kur’an kırılmaz mı? Rahmet kaynağı Rabbu’l-Âlemin’in sana ‘tenezzül’ buyurup da nüzul ettiği mesajı, sen Ademoğlu ‘tenezzül buyurup’ (!) da “Rabbim bana ne diyor, ne demek istiyor?” diye merak dahi etmezsen, bireysel, toplumsal, duygusal, düşünsel, siyasal, ekonomik, hülasa hayatın tüm alanlarıyla ilgili hastalıklarına nasıl ve nereden deva bulursun? Kur’an eczanesine sahip olup da, binbir hastalığın pençesindeki yatalak bir hastanın bitkisel hayatına mahkûm olmak, aslında neyin cezasıdır? Kur’an ayı yaklaşıyor ![]() ( 30 Ekim 2000 ) Mustafa İslamoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur’An Ayı Geliyor, Peki Ya Kur’An Da Geliyor Mu? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur’An Ayı Geliyor, Peki Ya Kur’An Da Geliyor Mu?"ALLAH İNSANLARIN YAPTIKLARINA KARŞI DUYARSIZ DEĞİLDİR" Buyuruyor Rabbimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|