Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ebu, gerçek, ismi, leheb’in

Ebu Leheb’İn Gerçek İsmi Nedir

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ebu Leheb’İn Gerçek İsmi Nedir

Ebu Leheb’in gerçek ismi nedir Mumine Sitesi
Çocuğunun adını bu şekilde koyması, onun puta taptığı anlamına gelmez

Bu konuda aşağıdaki noktalara dikkat etmekte fayda vardır:

Birinci nokta: Kur'an-ı Kerimde, Peygamberimiz (asm)'in secde edenlerin soyundan dolaştırılıp yaratıldığına dair en ufak bir işaret de yoktur

İkinci nokta: Peygamberimiz (asm)'in Allah tarafından hep seçkin topluluklardan seçildiğine dair rivayetler vardır

Bir hadis-i şerifte, Peygamberimiz (asm) şöyle buyurmuştur
“Allah bütün mahlukattan/yaratıklardan Âdem’in çocuklarını/İnsan oğlunu seçti, Âdem’in çocuklarından Arapları seçti, Araplardan Mudar kabilesini seçti, Mudar’dan Kureyş kabilesini seçti, Kureyşten Haşim oğullarını seçti, beni de Haşim oğullarından seçti, böylece ben, seçkinlerin seçkini oldum”(bk Mecmau’z-zevaid, 8/215)

Bu hadisten, Peygamberimizin (asm) soyunun bağlı olduğu kabilelerden veya fertlerden hiç kimsenin Allah’a isyan etmediği, veya puta tapmadığını çıkarma imkânımız yoktur ve bu doğru bir bilgi de olmaz Burada vurgulanan husus, Allah’ın, en sevgili kulu olan Peygamberimizi (asm) yaratırken Hz Adem’den beri onun adı geçen bir güzergâh takip etmesini dilemiş ve tercihini o yönde kullanmış olduğudur Peygamberimizin (asm) bu topluluklardan seçilmiş olması, onların bütün fertleriyle seçkin olmasını gerektirmez

Üçüncü nokta: Hz Peygamber (asm) Hz Adem’den beri gayr-ı meşru ilişkiden doğan bir soydan gelmediğine dair rivayetler vardır Atalarının temizliği, seçkinliği konusu bu açıdan da değerlendirilebilir Nitekim Taberanî’nin Hz Ali’den aktardığına göre, Peygamberimiz (asm) şeyle buyurmuştur: “Hz Adem’den ta öz annem ve babamdan doğduğum ana kadar, asla nikahsız bir soydan gelmedim, hep nikahlı bir soydan geldim (bk Mecmau’z-Zevaid, 8/214) Benzer bir hadis de İbn Abbas’tan nakledilmiştir(bk agy)

Dördüncü nokta: Alimlerin büyük çoğunluğuna göre, fetret ehli necat ehlidir, kurtuluş halkıdır
Beşinci nokta: Siyer kitaplarında yer aldığına göre, Peygamber Efendimiz (asm)'in dedelerinin ve büyükannelerinin İbrahim Aleyhisselâmın dini olan Hanîf dini üzerinde bulundukları rivayet edilir ki, hiçbirisinin şirkin çirkinliklerine bulaşmadıkları bildirilir

İlave bilgi için tıklayınız: Peygamberimiz (asm)'in Anne, Baba ve Dedesinin İmanı Hakkında

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com