![]() |
Ebu Leheb’İn Gerçek İsmi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebu Leheb’İn Gerçek İsmi NedirEbu Leheb’in gerçek ismi nedir Mumine Sitesi Çocuğunun adını bu şekilde koyması, onun puta taptığı anlamına gelmez ![]() Bu konuda aşağıdaki noktalara dikkat etmekte fayda vardır: Birinci nokta: Kur'an-ı Kerimde, Peygamberimiz (asm)'in secde edenlerin soyundan dolaştırılıp yaratıldığına dair en ufak bir işaret de yoktur ![]() İkinci nokta: Peygamberimiz (a ![]() ![]() ![]() Bir hadis-i şerifte, Peygamberimiz (a ![]() ![]() ![]() “Allah bütün mahlukattan/yaratıklardan Âdem’in çocuklarını/İnsan oğlunu seçti, Âdem’in çocuklarından Arapları seçti, Araplardan Mudar kabilesini seçti, Mudar’dan Kureyş kabilesini seçti, Kureyşten Haşim oğullarını seçti, beni de Haşim oğullarından seçti, böylece ben, seçkinlerin seçkini oldum”(bk ![]() ![]() Bu hadisten, Peygamberimizin (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü nokta: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dördüncü nokta: Alimlerin büyük çoğunluğuna göre, fetret ehli necat ehlidir, kurtuluş halkıdır ![]() Beşinci nokta: Siyer kitaplarında yer aldığına göre, Peygamber Efendimiz (a ![]() ![]() ![]() ![]() İlave bilgi için tıklayınız: Peygamberimiz (asm)'in Anne, Baba ve Dedesinin İmanı Hakkında |
![]() |
![]() |
|