|
|
Konu Araçları |
arkadaşlık, edilir, inanmayan, kişiyle, kuran, peygamberimiz, save |
Kur'an Ve Peygamberimiz (S.A.V)E İnanmayan Kişiyle Arkadaşlık Edilir Mi? |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'an Ve Peygamberimiz (S.A.V)E İnanmayan Kişiyle Arkadaşlık Edilir Mi?Kur'an ve Peygamberimiz (sav)e inanmayan kişiyle arkadaşlık edilir mi? Mumine Sitesi SORU: Hocam öncelikle Rabbim sizlerin ömürlerinizi uzun eylesin, Kur’an ve ehli sünnet yolundan bizleri sizleri ayırmasın Şunu da belirteyim sohbetlerinizi büyük bir zevkle dinliyorum sizleri dinlerken müthiş mutlu oluyorum çok zarif bir anlatım tarzınız var Ben bir kurumda çalışıyorum Yanımdaki arkadaş sadece Allah’a inandığını söyleyen biri , Kur’an ve Peygamberimiz’i kabul etmiyor ve ben inanmadığı için seninle dost olamayız diyorum Rabbim sana kalbimde yer vermesin O da diyorki hem inandım diyen her türlü işi yapan birini benden nasıl üstün tutarsın diyor Ben de o sadece günahkar olur desem de ben böyle şeyi kabul edemem benim onunla kur’an ve sünnet çerçevesinde ne kadar yakın olabilirim Kur’an’da kafirleri dost edinmeyin diyor Bu konuda bana yazdığınız yazıyı ona da okutacağım Bir şekilde cevap verirseniz çok memnun olurum CEVAP: Bizim imanımız şu şekildedir: 1- Yeryüzünde iki kitle vardır Biri Allah’a ve peygambere, imanın diğer esaslarına iman ederek MÜ’MİN olanlar Diğeri de bir nedenle iman etmeyerek diğer kitleyi oluşturanlar 2- Bu iki kitle birbirinden ayrıdırlar Ancak bu ayrılık imanda ve yaşam tarzındadır Mü’min olanla olmayan aynı dünyada, aynı ortamda aynı sosyal zeminde yaşarlar İman farkı düşmanlığı gerektirmez Aynı hayat standartlarını aynı devletin çatısı altında yaşayabilirler Mü’min olmayanlar, mü’min olanlara karşı bir kin ve savaş içinde olmadıkları sürece onlara karşı bir kötü niyet beslememiz gerekmez, caiz de olmaz 3- Cihadımız yani dinimizi savunmamız, dinimizi yok sayan ve kaldırmaya çalışanlara karşıdır 4- İman etmeyerek ikinci cepheyi oluşturanlara karşı sosyal gerçekler nedeniyle sessiz kalmamız kötülük yapmama, iyi geçinme düzeyindedir Peygamberimi ve kitabımı sevmeyene gönlümde yer açamam Hakkına hukukuna dikket ederim, hakkımı ezdirmem o kadarAllah’a emanet olunuz Nureddin Yıldız |
|