Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayetler, balık, geçen, ile, ilgili, kuranda

Kuranda Geçen Balık İle İlgili Ayetler

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuranda Geçen Balık İle İlgili Ayetler

Kuranda geçen balık ile ilgili ayetler Mumine Sitesi
Kuranda balık ile alakali tahmini 6 ayet geçiyor 7:163 - Bir de onlara, o deniz kıyısındaki şehrin başına gelenleri sor O sırada onlar cumartesi yasağına riayet etmiyorlardı Cumartesi günü balıklar akın akın geliyorlardı, yasak olmadığı gün gelmiyorlardı Yoldan çıkıp sapıklık yaptıkları için biz de onları işte böyle sınıyorduk 18:61 - Bunun üzerine ikisi de iki denizin birleştiği yere vardıklarında balıklarını unuttular Bu arada balık, denizde yolunu bulup kaybolmuştu 18:63 - Adam: "Gördün mü! dedi Kayaya sığındığımız vakit doğrusu ben balığı unutmuşum Onu hatırlamamı, muhakkak şeytan bana unutturdu O denizde garip bir yol tutup gitmişti" 21:87 - Zünnun'u (balık sahibi Yunus'u) da hatırla Hani o, öfkelenerek gitmişti de, bizim kendisini hiçbir zaman sıkıştırmayacağımızı sanmıştı Fakat sonunda karanlıklar içinde: "Senden başka ilâh yoktur, sen münezzehsin, Şüphesiz ben haksızlık edenlerden oldum" diye seslenmişti 37:142 - Derken (denize atılmış ve) kendisini balık yutmuştu (Kendi nefsini) kınıyordu 68:48 - Rabbinin hükmüne sabret, balık sahibi gibi olma Hani o öfkeye boğulmuş da nida etmişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com