Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ebegümeci, hubbaz

Ebegümeci (Hubbaz)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ebegümeci (Hubbaz)

Ebegümeci (hubbaz)

Ebegümeci (hubbaz) Ebegümecigillerden; çiçekleri ilaç, yaprakalrı da sebze olarak kullanılan ve genellikle tarla kenarlarında kendi kendine yetişen bir ottur 20-70 cm boyundadır Yaprkalrı sarmaldır Mayıs - Ağustos ayları arasında çiçek açar Yaprak ve çiçeklerinde fazla miktarda müsilaj vardır Yaprak ve çiçekleri kurutulmadan kullanılır

Faydası : Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser Mide ve bağırsakların muntazam çalışmasını sağlar Kabızlığı giderir Mide bulantısı ve kusmaları önler Ateşi düşürüp, vücuda rahatlık verir Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir Nezle, bronşit, nefes darlığı tedavisinde kullanılır Lapası çıbanların olgunlaşmasını sağlar Burun kanamasını durdurur Dişeti hastalıklarını tedavi eder Mide ağrısını keser Burun tıkanıklığını giderir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com