Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
andıran, çarkı, çiçeği

Çarkı Andıran Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çarkı Andıran Çiçeği

Çarkıfelekgiller - Çarkı Andıran Bitkisi - Çarkı Andıran Çiçeği Özellikleri - Çarkı Andıran Çiçeği Hakkında

Çarkı Andıran Çiçeği
Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Takım: Malpighiales
Familya: Passifloraceae
(Çarkıfelekgillergiller)
Cins: Passiflora
Tür: P incarnata
Binominal adı
Passiflora incarnata
L

Passiflora incarnata, çarkıfelekgiller (Passifloraceae) familyasından çarkıfelek cinsinin en kuzeyde yetişen türüdür

Çarkıfelek adıyla bilinen tavuk yumurtası büyüklüğünde ve şeklindeki sarımsı meyveleri (İngilizce: maypop) insanlarca tüketildiği için Güneydoğu ABD'de ziraati yapılır Bitki, asma sülüğü gibi helezonik tutmaçlarla tutunarak hızlı büyür Yaprakları üç lopludur Passiflora cinsi içinde Sarı çarkıfelekten sonra soğuğa en dayanıklı tür olup -20 dereceye kadar kökleri dayanabilmekte ve kışın ölen bitki bu sayede yazın tekrar hayata dönebilmektedir ABD'nin güneydoğusunda subtropikal ve soğuk iklim bölgelerine bu sayede yayılabilmiştir

Bitkiden ayrıca ilaç sanayinde de yararlanılmaktadır"Passiflora" adlı bir ilacın üretiminde bu bitki ve meyveleri kullanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com