Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
meryemotu

Meryemotu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Meryemotu

Meryemotu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Meryemotu Yetiştiriciliği - Meryemotu Hakkında

Meryemotu,Tavşanizi

Bulunduğu Yerler: Çalılıklar arasında, geniş yapraklı ormanlarda, gürlük yerlerde yol ve avlu boylarında ve her yerde yetişir

Yapısı: Kökü kırmızı kahve rengi, koni şeklinde, çok başlı, 60 cm kadar yüksek dallı, sapı az kıllı olup çok yıllık otsu bir bitkidir Bitkinin dip yaprakları lir şeklinde tüysü , parçalı rozet halinde topludur Uç yapraklar ekseriya 3 bölümlüdür Çiçekler sarı ve ufak, sap uçlarında tek olarak oluşur Çanak iki daireden ibaret olup herbiri beşer çanak yaprağından teşekkül eder Taç 5 yapraklı, erkek organlar çok sayıdadır Meyve çok sayıda karma birer tohumlu çengelli urlardan ibarettir Mayıs haziran aylarında çiçek açar

Kullanılan Kısımlar: Güzün ( eylül- ekim aylarında) çıkarılan kökler Gölgede veya 35 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur Kuru köklerin rengi kahve, koku karanfile benzer kokuda, tat kekredir Kabul edilen rutubet % 11 dir Balya ve çuvallarda paketlenir Kuru ve havadar binalarda muhafaza edilir

Kimyevi Terkibi: Genin glikozidi ( evgenol muhtevasını taşıyan, geaz fermenti te siriyle karanfil kokusuna benzer eterik yağ ayrılır), tanenler, acı maddeler, reçine, nişasta vs ihtiva eder

Hani Hastalıklarda Kullanılır: Kabız, kan damarlarını büzücü, sinirleri yatıştırıcı te sirdedir İshal dizanteri, sinir hastalıkları, basurlar gibi yerlerde kullanılır

Meryemotu kökleri halk tababetinde, kökü hazımsızlık, gazlar, bağırsak ve mide ağrıları, kusma beyaz akıntı, sinir hastalıkları vs yerlerde kullanılır

Haricen göz iltihaplarına karşı kompres, diş etleri kanamasında ağız çalkalamakta, beyaz akıntı vakalarında yıkamada kullanılır

Kullanılışı: Köklerden 1 çorba kaşığı 400 gr kaynar su ile haşlanır, 2 saat bekletilir Günde 3 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com