Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karaağaç

Karaağaç

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karaağaç

Karaağaç Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Karaağaç Hakkında - Karaağaç Faydaları - Karaağaç Yetiştiriciliği

ULMUS MINOR MILL ( U CAMPESTRIS L P P)

(Ulmaceae-fam)

Bulunduğu Yerler: Dere kenarlarında, sulak vadilerde ve geniş yapraklarda ağaçlarla kaplı dağ bölgelerinde yetişir

Yapısı: 30 m kadar yükseklikte olup dallı bir ağaçtır Yapraklar ikişer veya üçer dişli, düzensiz, üst yüzü çıplaki düz veya pürüzlü, alt yüzü az veya çok kıllıdır Demetleri, ağaç henüz yapraklanmadan mart-nisan aylarında demetçik halinde gelişirler Çiçekler; İki cinsiyetli ve dört beş adet olup kenar yaprakçıklar yeşil renktedir Erkek organlar dört beş adet ve bir örgenlidir Meyve kanatlı, kenarları zarlı ve çekirdeklidir

Kullanılan Kısımlar: Körpe dal kabukları Kabuklar, ilkbaharda ağaca su yürümeden evvel soyulur Gölgede veya 40 derecede sıcaklıktaki fırınlarda kuruutlur Balya halinde paketlenir, Kuru va havadar binalarda korunur

Kimyevi Terkibi: sepi maddeler ve kesinleşmemiş terkipler ihtiva eder Yapraklarda balyum sülfat bulunmuştur

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Kan dindirici etkenliğe sahiptir İshal, kanama bel soğukluğu, rahim kanaması ve kabızlık tedavisinde kullanılır Haricen; sistit (mesane) iltihabında ve rahim ( metriti) iltihabında tampon olarak kullanılır

Halk tababetinde Kara ağaç yaprakları haşlama seklinde deri sivilceleri, sirace hastalığı mide ve bağırsak ağrıları vs yerlerde kullanılır Haricen; cerahatlı yaralara, kuru mantarlara ve çıbana karşı lapa veya kompres şeklinde uygulanır

Kullanılışı: Ufalanmış kabuklardan bir çorba kaşığı 05 litre suda 10 dakika kaynatılır Süzüldükten sonra günde dört defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com