Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
papaya

Papaya

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Papaya

Papaya Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Papaya Yetiştiriciliği - Papaya Hakkında

PAPAYA

(Carica papaya)

3-10 metre boylarında iri parçalı elsi yapraklarının gövdede bıraktığı izlerle kaplı görünüşüyle palmiyeyi andıran dallanmayan hepyeşil bir ağaçtırYumurta biçimli meyvelerinin 3-5 kğ kadar gelişenleri olurYerliler arasındaki adı olan “ Guarani” sözcüğü “ Süt dolu memeye benzeyen meyve” demektirMeyve olgunlaştığında sarımsı yeşille turuncumsu sarı bir hal alırMeyvenin sarı turuncu kırmızı renkli etli kısmının ortasında siyah tohumlarla kaplı bir boşluk bulunur

Henüz olgunlaşmamış yeşil meyvelerin çizilmesiyle bitkiden süt sızar ve bu hemen pıhtılaşır kuruyunca ancak kızararak alınırBunlar beyazla esmer arası küçük parçalar halindedir ve ızgarada pişirilen etin kokusuna benzer bir koku yayarlar lezzetiyse hafif tuzlu ve acıdırBu sütten bitkinin bütününde de bulunur, en çok da yapraklarında

Solucan düşürücü etki gösterir ancak zehirli olduğu için düşük dozda kullanmak gerekirTohumlar da solucan düşürücüdür;ne varki keskin lezzetinden dolayı kullanılmaz

Chyanhydrik maddesinin sinir ve fıtık kaynaklı ağrıları dindirici papain ise sindirim rahatsızlıklarını pankreas düzenleyici cilt rahatsızlıklarını iyileştirici etkileri vardırAyrıca sütsü madde bütünüyle vücuttaki proteinlerin emilimini kolaylaştırır

Ağacın taze çiçeklerinden demlenen çay boğaz hastalıklarına çiçeklerle kaynatılan suda karaciğer rahatsızlıklarıyla sindirim bozukluğunda kullanılır

Bitkinin kökleri de afrodizyak olarak kullanılır, ama bunun belli de meyvenin seksüel görünüşünden kaynaklanan bir yanılsama folklorik bir öğer olabileceğini de düşünmek gerekir

Bileşiminde kalsiyum, demir, potasyum,fosfor mineralleri ile A,B1,B2,C vitaminleri ve karoten bulunan meyvenin limona benzer tadıysa biraz keskindir ancak salatalarda mükemmeldir

Ağacın taze sütü nasırları ve siğilleri yok etmede kullanılır

Yeşil meyve yüze uygulandığında cilde canlılık kazandırır

Bitkinin yapraklarıyla birkaç saat sarılı kalan etler yumuşar ve sindirimi kolay hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com