Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deniz, efedra, üzümü

Efedra - Deniz Üzümü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Efedra - Deniz Üzümü

Deniz Üzümü Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Deniz Üzümü Hakkında - Efedra Faydaları - Deniz Üzümü Yetiştiriciliği

EPHEDRA DISTACHYA L (E VULGARIS L RICH)

(Ephedraceae-fam)

Bulunduğu Yerler: Karadeniz sahillerinde, taşlık, kayalık yerlerde yetişen ve seyrek bulunan bir bitkidir

Yapısı: Çok dallı, dik ve omur gövdeli küçük çalıcıktır 50 cm kadar yüksekliktedir Yapraklar; 2-3’ er adet, zarımsı, kaideye döl yatağı şeklinde bitişiktir Çiçekler; sarı ufak ve bir cinsiyetlidir Drup halindeki erkek çiçekler daha çok ve zarımsı yapraklarla örtülüdür Dişi çiçekler de ikişer adet olarak dal uçlarında bulunur ve 2- 4’er yapraklıkla örtülü olup, tohumların olgunlaşmasıyla etlenir ve kızarırlar İki tohumludur

Kullanılan Kısımlar: Çiçek açma zamanında ( Mayıs- Haziran aylarında ) yerüstü kısımları toplanır Gölgede veya 45 derece ısılı fırınlarda kurutulur Kuru bitkinin rengi yeşil, kokusuz ve yakıcı acı bir tattadır Kabul edile rutubet % 12 dir balya halinde paketlenir Kuru ve havadar binalarda muhafaza edilir

Kimyevi Terkibi: Bitki alkoloidlerden d-psevdoefedrin, l-efedrin, metilefedrin, sepi maddeler, pirokateşin, flobafen, reçine vs ihtiva eder

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Merkezi solunum sistemini uyarır, kan basıncını yükseltir Bronş kaslarını gevşetir, gözbebeğini genişletir

Halkımız, efedrayı nefes darlığında, kurdeşen, bronşit, boğmaca nezle düşük tansiyon bazı göz hastalıkları, romatizma vsde kullanılır Haricen, deri sivilcelerinde (kompres) ve burun salgısı iltihabında kullanılır

Kullanılışı: 1 çorba kaşığı 400 gr 5 dakika kaynatılır Günde 3 defa yemekten evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com