Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gaugamela, savaşı

Gaugamela Savaşı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gaugamela Savaşı

Gaugamela Savaşı Tarihi - Antik Çağda Savaş - Battle of Gaugamela - Gaugamela Savaşı Sonuçları

Tarih 1 Ekim MÖ 331

Bölge Büyük olasılıkla Musul yakınlarında Tel Gomel adlı bölgede

Sonuç Makedonlar galip geldi

Taraflar

Antik Makedonya - Pers İmparatorluğu

Güçler

40,000 asker,7000 süvari - 250,000 asker,3500 atlı savaş arabası,15 savaş fili

Kayıplar

4000 ölü ya da yaralı - 120,000 e yakın Geriye kalanı kaçtı

Gaugamela Savaşında (IPA: /ˌgɔgəˈmilə/), MÖ 331 yılında, Makedonlar ve Büyük İskender, Pers İmparatorluğu ve liderleri III Darius'u yenilgiye uğrattı Bu savaşa bazen Arbela Savaşı da denmektedir

Darius sayıca üstün olan kuvvetleri ile savaş düzeni oluşturmak için düzgün bir yer istiyordu Fakat Gaugamela kesinlikle saptanmış bir yer değildi Savaş bir deve hörgücü şeklindeki tepenin yanında oldu Bundan dolayı bu savaşın kökenbilim ismi İbranice Tel Gomel veya Tel Gahmal, "Deve Dağı" olarak tercüme edilir Diğer tercümelerde isim "camel's stall " (devenin tezgahı) (Plutarkhos:"Aleksander'ın hayatında" devenin evi) Yerin bir yerleşim yeri olduğunda ortaklık vardır Konum olarak genelde birleşilen düşünce (36°22′N 43°15′E / 3636°N 4325°E / 3636; 4325) günümüzde Irak'ın kuzeyindeki Musul'un doğusudur Bu 1938 yılında, Sir Aurel Stein tarafından öne sürülür(Limes Report, pp 127-1)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com