Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muharebesi, ridge, vimy

Vimy Ridge Muharebesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vimy Ridge Muharebesi

Vimy Ridge Muharebesi Hakkında - Vimy Ridge Muharebesi Nedenleri - Vimy Ridge Muharebesi Sonucu

I Dünya Savaşı

Richard Jack tarafından yapılan bir Vimy Ridge Muharebesi resmi

Kanada Savaş Müzesi

Tarih 9 Nisan – 12 Nisan 1917

Bölge Vimy, Pas-De-Calais, Fransa

Sonuç Kesin Müttefik Zaferi

Taraflar

Birleşik Krallık Britanya İmparatorluğu

Flag of Canada-1868-Redsvg Kanada Flag of the German Empiresvg Alman İmparatorluğu

Kumandanlar

Julian Byng Ludwig von Falkenhausen

Güçler

170,000 30000 - 45000

Kayıplar

3,598 ölü

Vimy Ridge Muharebesi, I Dünya Savaşı'nda Fransa'nın Nord-Pas-de-Calais bölgesinde gerçekleşti Muharebe, Kanada Ordusu'na karşı Alman Ordusunun üç koldan saldırmasına karşın Birleşik Krallık'ın desteğiyle kesin olarak Müttefik Devletler'in lehinde sonuçlandı Vimy Ridge Muharebesi, Kanada tarihinde kazanılmış olan en büyük zaferdir Bu muharebede ölen Kanada askerlerinin anısına VIII Edward tarafından savaşın gerçekleştiği Pas-de-Calais bölgesinde Vimy Ridge Anıtı yapılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com