Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayaklanması, gettosu, varşova

Varşova Gettosu Ayaklanması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Varşova Gettosu Ayaklanması Hakkında - Varşova Gettosu Ayaklanması Nedenleri - Varşova Gettosu Ayaklanması Sonuçları

Polonya’da Nazilere karşı gerçekleştirilen 1944 tarihli Varşova Gettosu Ayaklanması’nın 66’ncı yıldönümü anıldı Tören Varşova’daki anıta çiçek bırakılmasıyla başladı Saatler 17:00’yi gösterdiğinde ise Varşova’da zaman durdu Trafikteki arabalar yollarda yürüyen insanlar 1 dakikalık saygı duruşuna geçti

İsyan 1943’te Nazilerce istila edilen Polonya’nın başkenti Varşova’daki Yahudilere yönelik temizlik harekatına karşı başladı ve böylelikle işgal altındaki Avrupa’nın ilk şehir ayaklanması gerçekleşmiş oldu

Varşova Gettosu Ayaklanması, Yahudi ve Avrupa tarihinde gerçek bir dönüm noktasıydı Getto direnişçileri yaklaşık bir ay kadar ağır silahlı ve iyi eğitimli Almanlara karşı savaştı

Direniş, Almanlar gettoyu moloz yığını haline getirene kadar devam etti

Ancak 16 Mayıs 1943’te isyan sona erdi Almanlar direnişi kırmışlardı Yakalanan Yahudilerden yaklaşık 7 bini vuruldu, geri kalanı ise kamplara gönderildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com