Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edirne, hamamı, mehmet, paşa, sokollu

Sokollu Mehmet Paşa Hamamı Edirne

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sokollu Mehmet Paşa Hamamı Edirne

Mimar Sinan Eserleri - Sokollu Mehmet Paşa Hamamı Hakkında - Sokollu Mehmet Paşa Hamamı Tarihi - Sokollu Mehmet Paşa Hamamı Mimarisi

Yapım yılı: 1568-1569

Bulunduğu şehir: Edirne

Bulunduğu ilçe: Merkez

Bulunduğu semt: Merkez

Adres: Hükümet Caddesi Edirne

Ulaşım tarifi: Edirne kent merkezinde, Üç Şerefeli Camii’nin karşısındadır

Eser tipi: Hamam

Günümüzdeki kullanımı: Hamam

Mülkiyet sahibi: Vakıflar

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: Sokollu Mehmet Paşa tarafından, 1568-69 yıllarında yaptırılan hamam çifte hamam tipindedir Üç Şerefeli Camii’nin karşında olduğundan “Üç Şerefeli Hamam” ya da “Çifte Hamam” olarak da bilinir Klasik dönemin çifte hamam planına sahip yapıda, kadın ve erkek bölümlerinin girişleri ayrı kapılardandır Erkekler soyunmalığı girişinin cephesi, Sultanahmet’teki Haseki Hürrem Sultan Hamamı’nı hatırlatan biçimde anıtsal bir revağa sahiptir Özgün halinde etrafı dükkân ve odalar ile çevriliyken yol yapımı nedeniyle hamamın bir kısmı yıkılınca bu dükkânlar kaybolmuştur İç mimarisi ise etkileyiciliğini korur En son 1970’li yıllarda onarım görmüş olan hamam, bugün genel olarak iyi durumda, özel mülkiyette hamam olarak işletilmektedir

Sokollu Mehmet Paşa Hamamı Resimleri

Kaynak :

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com