Mehmet Akif Ersoy'dan Mükemmel Bir Şiir!!! |
11-18-2007 | #1 |
Berna
|
Mehmet Akif Ersoy'dan Mükemmel Bir Şiir!!!Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi, -Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya Ne hayasızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı! Nerde -gösterdiği vahşetle <<bu:bir Avrupalı>> Dedirir -yırtıcı , his yoksulu , sırtlan kümesi , Varsa gelmiş , açılıp mahbesi, yahut kafesi! Eski Dünya ,Yeni Dünya ,bütün akvam-ı beşer, Kaynıyor kum gibi , tufan gibi, mahşer mahşer Yedi iklimi cihanın duruyor karşına da, Ostralya'yla beraber bakıyorsun: Kanada! Çehreler başka ,lisanlar, deriler rengarenk; Sade bir hadise var ortada: Vahşetler denk Kimi Hindu , kimi yamyam ,kimi bilmem ne bela, Hani, ta'una da züldür bu rezil istila! Ah o 20 asır yok mu, o mahluk-i asil , Ne kadar gözdesi mevcud ise hakkıyle, sefil, Kustu MEHMETCİĞİN aylarca durup karşısına; Döktü karnındaki esrarı hayasızcasına Maske yırtılmasa hala bize afetti o yüz MEDENİYYET DENİLEN KAHPE ,HAKİKAT, YÜZSÜZ Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbab, Öyle müthiş ki :Eder her biri bir mülkü harab (orjinalinden alınmıştır) Ben bu şiiri çok seviyorum , bu VATANIN evlatları olarak sizlerinde çok beğeneceğinizi düşündüm ve bu şiiri sizlerle paylaşmak istedim
11-18-2007 | #2 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Mehmet Akif Ersoy'dan Mükemmel Bir Şiir!!!Çok çok anlamlı bir şiir Ne de güzel anlatılıyor Avrupa, Avrupalı ! O zaman nedendir şimdi onlara bu hayranlığın sebebi ? Sağınızı solunuzu bilin diye atılan yemlere, nedendir bu çabuk aldanmaca Nedendir birbirimizi yememizin sebebi Elbet bir gün hakikat herkez tarafından farkedilecektir O zaman ne gözümüzde büyütülen bir Avrupalı olacak, ne de diğerleri Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler |
Cevap : Mehmet Akif Ersoy'dan Mükemmel Bir Şiir!!! |
11-18-2007 | #3 |
bukettt
|
Cevap : Mehmet Akif Ersoy'dan Mükemmel Bir Şiir!!!sakarya şiirinede aşıgım bu şiiride çok seviyorumne kadarda anlamlı ve güzel teeşkkürelr berna |
|