Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, satranc

Satranç Hakkında..

Eski 09-27-2007   #1
angelesdream

Satranç Hakkında..

Eski zamanlarda Hint Imparatoru, satranc oyununu yaninda bir mektup ilehediye olarak Pers Imparatoruna gondermistir Mektubunda oyunla ilgili hicbir aciklama yapmazken soyle bir mesaj yazmistir;-"Kim daha cok dusunuyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi goruyorsa Okazanir Iste hayat budur"Pers Imparatoru donemin en alim veziri olan Buzur Mehir ile bu mesajipaylasarak, ondan oyunu cozmesi ve kendisinin de karsilik olarak HintImparatoruna hediye edilmek uzere baska bir oyun icat etmesini isterVezir haftalarca calistiktan sonra gonderilen satrancin her tas hareketinive oyunu cozer daha sonra da on gunde tavlayi icad eder ve imparatora sunarPers imparatorunun basveziri Buzur Mehir tarafindan 400 yil oncetasarlanantavla oyunu; dunyanin en populer oyunlarindan biridir Zaman kavramındanalınan ilhamla tasarlanan oyunun zamana böylesine direnmesi son dereceetkileyiciSenenin birligi olarak tavla bir tanedir-4 kosesi 4 mevsimi,-tavlanin icindeki karsilikli 6'sar hane 12 ayi,-pullarin toplami ayin 30 gununu,-siyah-beyaz pullar gece ve gunduzu,-karsilikli 12'ser hane gunun 24 saatini simgelerHint Imparatoruna satranca karsilik olmak üzere tasarlanan tavla oyunuylabirlikte gonderilmek uzere soyle bir mesaj hazırlanır:-"Evet, Kim daha cok dusunuyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyigoruyorsa O kazanirAMA BIRAZ DA SANS GEREKIRIste hayat budur"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-28-2007   #2
puslu

Walla bence oldukça zor bir oyun bir arkadaşım bana öğretmek istedi baktım çıldırma aşamasına geldi acıdım ona öğrenmekten vazgeçtim onun akıl sağlığı için :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-28-2007   #3
Ergenekon

Kim ne derse desin satrancın yerini ne tavla ne dama tutar
Paylaşım için teşekkürler

"Walla bence oldukça zor bir oyun bir arkadaşım bana öğretmek istedi baktım çıldırma aşamasına geldi acıdım ona öğrenmekten vazgeçtim onun akıl sağlığı için :)"
Eee şah havasız kaldı biraz hava alsın diye şahın piyonunu ve atını ön safa gezintiye yollarsan şah-mat olur:)
Keşke hayat satranc kadar kolay olsaydı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-28-2007   #4
ERen

bende ergenekon a katılıyorum satranç daima en iyi akıl oyunu bence
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-28-2007   #5
puslu

iyide oyunun başından sonuna kadar köşede normal sılımış olması:)
zeka oyunumu strateji oyunumu ben bilemem

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-28-2007   #6
Ergenekon

Alıntı:
puslu tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
iyide oyunun başından sonuna kadar köşede normal sılımış olması:)
zeka oyunumu strateji oyunumu ben bilemem
hem zeka hem stareji olduğunu biliyorsun zaten, şah köşede sıkılmasın istiyorsan rock yapma ama rock yapmadan kazanılmış bugüne kadar tek oyun gördüm büyük bir ustaya aitti
iyi ki bilmiyorum diyorsun en son en yüksek puan sana aitti şimdi o puana yaklaşan oldu mu bilmem, ben maağlupolduğuna hiç rastlamadım zaten biraz cesaret ister seni yenmek:)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-28-2007   #7
puslu

teşekkür ederim gerçekten bunları rakibimden duymak çok güzel
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-28-2007   #8
bessraa

gerceqten pratiq zeka greqtiren bi oyun
ögrenmeq istemishtim we ögrendimm mutlluum=)
tskkürller payllasım ichin=)

TaPaRsAn TePiLiRsİn , TePeRsEn TaPıLıRsIn
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-29-2007   #9
Ergenekon

Alıntı:
puslu tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
teşekkür ederim gerçekten bunları rakibimden duymak çok güzel
iyi de mütavazi olma, güya ben öğrettim, sonraki devrelerde ancak 5 oyundan birini alabildim, güya ünvanım da var benim :))

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-29-2007   #10
puslu

senin beygirlerine şimdi o yüzden kızıyorum zaten

benim atlarımı yedin şimdi beygir koşturuyorsun karşımda:)))

haksızlık bu:(

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-05-2007   #11
önder uçar

akıllı oyunudur
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com