Satranç Hakkında.. |
09-27-2007 | #1 |
angelesdream
|
Satranç Hakkında..Eski zamanlarda Hint Imparatoru, satranc oyununu yaninda bir mektup ilehediye olarak Pers Imparatoruna gondermistir Mektubunda oyunla ilgili hicbir aciklama yapmazken soyle bir mesaj yazmistir;-"Kim daha cok dusunuyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi goruyorsa Okazanir Iste hayat budur"Pers Imparatoru donemin en alim veziri olan Buzur Mehir ile bu mesajipaylasarak, ondan oyunu cozmesi ve kendisinin de karsilik olarak HintImparatoruna hediye edilmek uzere baska bir oyun icat etmesini isterVezir haftalarca calistiktan sonra gonderilen satrancin her tas hareketinive oyunu cozer daha sonra da on gunde tavlayi icad eder ve imparatora sunarPers imparatorunun basveziri Buzur Mehir tarafindan 400 yil oncetasarlanantavla oyunu; dunyanin en populer oyunlarindan biridir Zaman kavramındanalınan ilhamla tasarlanan oyunun zamana böylesine direnmesi son dereceetkileyiciSenenin birligi olarak tavla bir tanedir-4 kosesi 4 mevsimi,-tavlanin icindeki karsilikli 6'sar hane 12 ayi,-pullarin toplami ayin 30 gununu,-siyah-beyaz pullar gece ve gunduzu,-karsilikli 12'ser hane gunun 24 saatini simgelerHint Imparatoruna satranca karsilik olmak üzere tasarlanan tavla oyunuylabirlikte gonderilmek uzere soyle bir mesaj hazırlanır:-"Evet, Kim daha cok dusunuyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyigoruyorsa O kazanirAMA BIRAZ DA SANS GEREKIRIste hayat budur" |
09-28-2007 | #2 |
puslu
|
Walla bence oldukça zor bir oyun bir arkadaşım bana öğretmek istedi baktım çıldırma aşamasına geldi acıdım ona öğrenmekten vazgeçtim onun akıl sağlığı için :) |
09-28-2007 | #3 |
Ergenekon
|
Kim ne derse desin satrancın yerini ne tavla ne dama tutar Paylaşım için teşekkürler "Walla bence oldukça zor bir oyun bir arkadaşım bana öğretmek istedi baktım çıldırma aşamasına geldi acıdım ona öğrenmekten vazgeçtim onun akıl sağlığı için :)" Eee şah havasız kaldı biraz hava alsın diye şahın piyonunu ve atını ön safa gezintiye yollarsan şah-mat olur:) Keşke hayat satranc kadar kolay olsaydı |
09-28-2007 | #5 |
puslu
|
iyide oyunun başından sonuna kadar köşede normal sılımış olması:) zeka oyunumu strateji oyunumu ben bilemem |
09-28-2007 | #6 | |
Ergenekon
|
Alıntı:
iyi ki bilmiyorum diyorsun en son en yüksek puan sana aitti şimdi o puana yaklaşan oldu mu bilmem, ben maağlupolduğuna hiç rastlamadım zaten biraz cesaret ister seni yenmek:) |
|
09-28-2007 | #8 |
bessraa
|
gerceqten pratiq zeka greqtiren bi oyun ögrenmeq istemishtim we ögrendimm mutlluum=) tskkürller payllasım ichin=) |
09-29-2007 | #10 |
puslu
|
senin beygirlerine şimdi o yüzden kızıyorum zaten benim atlarımı yedin şimdi beygir koşturuyorsun karşımda:))) haksızlık bu:( |
|