![]() |
Simidin İki Yarısı |
![]() |
![]() |
#1 |
bukettt
|
![]() Simidin İki YarısıSIMIDIN IKI YARISI
Ilkokula basladigimiz günü hatirladin miü Ayni sirayi kapmistik kosarcasina Nasil da sevmistik birbirimizi Dost olmustuk taparcasina Tanimadan bilmeden kimligimizi ![]() Hangimiz simit alsak bölerdik orta yerden Yarisi senin yarisi benimdi Hastalansan, bir gün okula gelmesen ya Yarisi paketlenir, yarisi bogazima dügümlenirdi Her seyi böler paylasirdik Artik simidin iki yarisi olmustuk Simidin iki yarisi Hatirladin miü Cebimizdeki bozukluklari Döker masanin üstüne sayardik Fark etmezdi, bende fazla sende eksik Oldu mu iki bilet parasi, haydi sinemaya ![]() Film de kafamiza göre degildi ya "Gönül Yarasi", Olsun biz yine giderdik ![]() Maksat birliktelik ![]() ![]() ![]() Hatirladin miü Resim ögretmenimiz mum boya istemisti Kuru boyalar zaten harçligimizi bitirmisti Bir kutu alip da bölmüstük renkleri Ne fark ederdi; Birlikte boyamayacak miydik resimleriü Sen de saklar misin hâlâü Atmamisim küçülmüsleri Bende siyahi, sende sarisi, kalemler ![]() ![]() ![]() Kalemler bile simidin iki yarisi Hayallerimizi de paylasirdik, Hatirladin miü Ben de evlenecektim ileride, sen de ![]() Benim kizim, seninse oglun olacakti Çoktan takilmisti isimleri de ![]() Dostça, kardesçe Sevmeyi ögreneceklerdi, kenetlenmeyi Dahasi, bir simidi ortadan bölmeyi Kim bilir, severlerdi birbirlerini askla Belki de evlenirlerdi Ne güzel hayallerdi Benim kizim, Senin oglunun karisi, hayaller ![]() ![]() ![]() Hayaller bile simidin iki yarisi Ne kadar oldu gör?smedik bilmiyorum Kayboldun birden O günden beri simidin yarisi elimde Yarisi bogazimda dügüm Ben serefli bir görev aldim orduda ![]() Kizim büyümekte Ismi de kararlastirdigimiz gibi, Ya senü Hep seni merak edip durdum, Evlendin mi, oglun var miü Ta ki ![]() ![]() ![]() Kanimi donduran o güne kadar O harekât gününe ![]() ![]() ![]() Savas alanindaydik, senin elinde silah Benim elimde silah Savasmak zorundaydik Bire-bir birakmisti kader Ölmek-öldürmek degildi beni kahreden Bir can borcumuz vardi, Ha bugün, ha yarin ödenecekti zaten Ne düsündügünü bilememek Ve ögrenememekti beni öldüren Kipirdamadan duruyordun, bir heykelden farksiz bir ölüden sessizdin ![]() Davranmaman saskinlik mi Yoksa sevginin bedeli miydi, bir bilebilsemü "Davran" diyordum ![]() Seni öldürmem için yüce bir sebebim var, Ölmem için de ![]() Vatan-Millet sag olsun Yine de istiyordum Kendime ait bir sebebim olsun Tüm savaslar sevgiyi kurtarmak içindir ![]() Bir simidin bedeli; sevgiyle ödenirmis ![]() Bir sevginin bedeli; ölüp, ölüp dirilmekle "Davran, seni bu sekilde öldüremem" Sesim, daglara çarpip yankilaniyordu Öldürsem de ölmüstüm, öldürmesem de Ne Vatanima ihanet edebilirdim, ne de sevgine Belli ki, sen de keskin nisanciydin, ben de Yoksa gönderirler miydi bizi birbirimizeü Ayni anda karsilikli iki kursun ve iki beden, Düsen, beyaz karlar üstüne sizan, Kanimiz degildi ![]() Hani, lisenin kösesinde takildigimiz Kafe vardi ya ![]() ![]() ![]() Içtigimiz tavsan kani çaylarin demiydi ![]() Cebimizden çikan üç-bes kurusu gördün mü, Sende eksik, bende fazla, ne fark eder? Tam iki bilet parasiydi ![]() Bu film de kafamiza göre degildi ya "Gönül Yarasi ![]() ![]() ![]() Olsun, maksat birliktelik, haydi sinemaya ![]() Hasretten açik kalan gözlerimizde Son hayallerimizi gördüm; Benim kizim senin oglunun karisiydi ![]() Beyaz karlardan Bedenlerimize yansiyan isigi gördüm; Günesin sarisiydi ![]() Ellerimizde simsiki sarildigimiz Ve gevseyen avuçlarimizdan kayan Simidin iki yarisiydi ![]() Duyuyor musunü Simdi arkamizdan yalan yanlis zanlar "Ayni anda ikisi ha", yanlis yargilayanlar Al eline kalemi, yazalim tasimizi ![]() Bende siyahi, sende sarisi Söylesin taslar, söylesin yazgimizi "-Çekinmedim Vatan ugrunda öldürmekten" "-Kaçinmadim sevgim ugruna ölmekten" Kimdi bizi bize böylesine düsman edenü Süphesiz ki, yasarlar bir simidi ikiye bölmeden Yarisi sende yazsin, yarisi bende Bizi kim anlar? Ancak zamanlar ![]() ![]() ![]() Bir simidi ikiye bölen zamanlar, zamanlar ![]() ![]() ![]() Zamanlar bile simidin Iki Yarisi, Simidin Iki Yarisi ![]() ![]() ![]() Zehra Birsen Yamak |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
angelesdream
|
![]() buketcim çok güzel bir şiir ![]() ![]() ![]() ![]() teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|