![]() |
Sakın Kıyaslama Kendini Başkalarıyla!... |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Sakın Kıyaslama Kendini Başkalarıyla!...“Ama ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan da böyle demedi mi? “Ben!” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen de, eğer böyle dersen; Hidayeti için dua ettiklerin varsa mesela, asla kabul olmaz duaların! ![]() ![]() İstersen gece-gündüz namazda, oruçta, ibadette ol, “Ben!” dediğin, Başkaları hakkında hüküm verdiğin, kıyas yaptığın, O’nun makamına göz diktiğin müddetçe HİÇsin! Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor ![]() ![]() O, önünde iki büklüm gözyaşlarıyla durana kapılarını açıyor ![]() ![]() Aşağıla nefsini! Bil ki Sen alçaldıkça yükseltirler seni ![]() ![]() Karı-koca ilişkilerinde olsun, tüm diğer beşeri ilişkilerde olsun, sakın kibirlenme! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bil ki şeytan sana bu yolla yanaşır ve mağlub eder seni ![]() ![]() Perde olur, O’nunla arandaki rabıtaya ![]() ![]() Vuslatına eremezsin! Daim gurbetlerde kalırsın ![]() ![]() Sakın deme; “Ama benim şu kadar ibadetim var, o namaz bile kılmıyor” “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ ![]() ![]() ![]() ![]() “O ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlasana, şeytanın oyunu bu! Ah bilsen ne sinsidir o! Böyle böyle kaydırır ayağını ![]() ![]() Bil ki Allah’ın en sevmediği şey; Tahkir etmek! Kendi yarattığının, diğer mahlukları aşağılaması, hor görmesi ![]() ![]() Bir nev’i TANRILIK idddiası! Ah bilsen, bir hor bakış kaç namazı siler ***ürür! Bir aşağılayış, kaç iyi ameli yok eder! Duymadın mı, baksana “kötü” bilinen bir kadın, ayakkabısıyla bir köpeğe su içirdiği için cenneti kazandı! Dün “şöyle-böyle” diye hor baktıkların, O’nun sevgilisi oldular! O var ya O, bir “Ahhhh” için, yürekten ama, ızdırapla, pişmanlıkla, samimi, ihlaslı bir ahhh için, günahla geçirilmiş bir ömrü siliyor! Sanki yeni doğdun gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Eskilerde, böyle bir “Ahhh” duyan bir gönül eri, muhatabına diyor ki; “Al benim tüm ibadetlerimin ecrini, o “ahhh”ını ver bana ![]() ![]() Vefatından sonra rüyasında halini soran bir dostuna da; “ İşte o “Ahhh” sebebine cennetlerdeyim!” der ![]() ![]() Var mı böyle bir ahın, iki büklüm o kapılarda? Yoksa da amelin, var mı O’nun sevgisinden, O’nun utancıyla, nedametle akıtılmış iki damla gözyaşın? Var mı? Varsa korkma hiç! Burda da orda da SEVGİLİSİN![/B]
|