Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
havass

Havass Nedir?

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havass Nedir?

HAVASS NEDİR?

Burada tabii ki, beş altı sayf yazı ile bütün havass'ı anlatmak gibi bir iddiam olamaz Burada sadece Havass'ın büyücülük olup olmadığını irdeleyebilirm ve aşağıdaki herşey benim kendi Havass'a bakış açımdır Yani kimse kabul etmek zorunda değildir

Biize göre Havass İslami majikal sistem olmaktadır Bu açıdan bakınca da bir çok kişi, özde birbiri ile fazla ters düşmese de, bir çok farklı yorum getirebilmektedir Bu yorumlara aşağıda yer yer değinebiliriz Fakat burada çok kestirme olarak birşey söylemek gerekirse, Havass İslami büyücülük sistem ve geleneğidir

1 - SIRADAN BÜYÜCÜLÜK

Her ne kadar isteyen birkimse Havass'ı, Vefkler, Remil, cifir, Hadim davetleri, Tılsımlar gibi bir sürü dala ayırsa da, ne olursa olsun bu bir büyü sistemidir Bununla beraber Orta Doğu'ya has bir riyakarlık da söz konusudur Bulup açacağınız herhangi bir Havass kitabı ya da eski elyazması bir sürü büyü formülü ile doludur Akla gelen, gelmeyen her uygulama ile karşılaşmak mümkündür Buna karşılık sık sık da, "Aman bunları kötü amaçlarla kullanmayın Aman kendinize helal olmayan bir kadını veya erkeği ayartmak için kullanmayın Bu kötü şeyler yapana geri döner" mealinde yazılar vardır Bu yazılar ya da ihtarlar zaman zaman ipin ucunu o derece kaçırırlar ki (Mesela "Gizli İlimler Hazinesi" isimli kitaplarda), acemi birisinin korkmasına, kendi kendisi ile mücadele etmesine ve sadece buyüzden bilinçaltı bir şartlanma oluşturarak, başarısız olmasına bile sebep olurlar

Bütün pratik büyü kitaplarının üzerinde, Yok efendim, "Gizli ilimler hazinesi", "Dua Hazinesi", "Esmaların bilmem nesi" ve daha akla gelen her isim yazılır ve hepsi de büyü ve büyücülüğü reddeder fakat içine bakarsınız, iki kişiyi ayırmak, bir kadının (Ya da erkeğin) aşkını elde etmek, Birisini oturduğu evden çıkartmak Bir kimsenin işi ve kısmetini bağlamak, ya da tam tersi açmak Bir veya bir kaç kişiyi kahredip, mahfetmek, Evden kaçan adamı geriye döndürmek, özelikle bir çok büyü bozma formülü ve akla gelen herşey var

Hepsinde de bir ihtar bulunur Bunları ancak hakden bir zalime yapın Yoksa durum kötü olur, Asla kötülük için yapmayın Şimdi herkes hem mantığını çalıştırsın, hem elini vicadınıa koysun da söylesin Bunların en iyisi bile olasa hangisi büyü değil?

Havass'la ilgilenen kişiler veya cahil büyücülerin de bir iddiaları vardır Birkere hiç birisi büyücü olmayı kabul etmez "Biz sadece büyü bozarız, iyi işler yaparız" derler Pekiyi O zaman bozulan bu büyüleri kim yapıyor acaba? Baksanıza ortada büyücü yok ki Herkes iyi

Bir adam, bir kadının baştan çıkartılmasını istiyor "Bu işleri evlilik amacıyla yaparız Niyet temizdir Sadece temiz niyetler için yaparız" Buna halk arasındaki bir, iki deyimle cevap vermek mümkün: "Hadi yaa" veya "Hade lennn" Şimdi bir düşünün kadın temiz niyetlerle evlenilmek için (Güya) baştan çıkartılıyor Demek ki, o kadın, isteyen adamı istemiyor ki, böyle bir "dua!" yoluna baş vurulmuş Ayrca ya o kadın başkasını seviyorsa Bunun temiz niyet neresinde?

Evinden kaçan adam geri dönsünmüş Bu iş iyilik içinmiş de şeriatça caizmiş Bana da büyücülük yıllarımda bir sürü kadın gelip, kocasının geriye döndürülmesini isterken, akılları sıra beni razı etmeye çalıştılar Bu iş yuva kurtarmak içinmiş Tamam Şayet İslami açıdan bakarsak: Her şeyden evvel senin kurtarılacak biryuvan yok hanımefendi Neden? Çünkü İslami boşanma müessesesine göre zaten adam evden çıkarken seni boşamış sayılır yani eski günlerde olsa kapıdan çıkarken boşol deyip gidecek Şimdi bunu demiyor ama prosedür aynı Dolayısıyla adam gittiği, ayrılmayı söz konusu ettiği anda senin zaten evliliğin filan yok Sen aslında başkası ile evlemek üzere olan bir adamı baştan çıkartıp kendine getirtme büyüsü yaptırıyorsun ve bir adamı başkasından ayırma büyüsü istiyorsun Bu kadar basit Aynı şey erkek tarafı isterse onun için de geçerli Şimdi düşünün Adamın eski karısı bu işin iyi ve caiz olduğunu ve büyü olmadığını söylüyor fakat kendisi adamın yeni evlenmek üzere olduğu kadının yerinde olunca "Eski karısı büyü yaptırdı" diyor Demek ki, bir iş bizim yararımıza ve bizim bakış açımıza göre olursa iyi, büyü değil dua Ama aynı şeyi karşı taraf yaparsa, o zaman büyü Cehennemlik birşey

Tabii burada halka yayılmış olan bu konulardaki riyakarlık ve çıkarcılıktan bahsetmiyoruz Ana konumuz yapanların ve kitapların riyakarlığı Sonuç olarak açıkça ortada ki, siz ister iyi ister kötü yaptığınıza inanın hiç farketmekszin yapılan iş büyüdür Büyünün başka tarfifi var mı acaba?

Sakın ki, kimse benim bu gibi şeylere karşı olduğumu ve hiç yapmadığımı zannetmesin Bütün bunları bol miktarda uyguladım ve hiç de pişman değilim Burada sadece riyakarlığa karşı çıkıyorum

İş açmak, Ticarette başarı, kısmet açmak Bunlar ilk bakışta iyi işler gibi görünüyor Tamam bir de bizim kısmetini açtığımız adamın ticari rakibi olan ve zarara giren, o yüzden işini kaybeden ya da bir sürü iş kaçıran adama bir sorun bakalım ne diyecek Hür iradeyi etkileyen herşey büyüdür

2 - YÜKSEK BÜYÜ

Geleceği görmek, Remil, Cifir, Fal akla gelen her tür kehaneti Yüksek Büyü'nün dışında tutuyorum fakat burada değinmeden de geçemiyeceğim Bütün bu yöntemler ne derece kitabına uydurulmaya çalışılırsa çalışılsın, büyü denilen olgunun dışında kalmakla beraber islami değildir Dinen yasaktır

Yüksek büyü konusuna dönersek bu, onun karısı dönsün, bunun kocası dönsün, filan kadın baştan çıkartılsın gibi konulardan farklı olarak gerek bazı azimetlerle, çalışmalarla, esmaların zikriyle kendini geliştirmeye yönelik durumlardır Çok daha evrenseldir Bazı kişiler Havass'ın yukarda alatılan işlerle yanlış kullanıldığını, gerçek havass'ın bir ruhsal gelişme yolu olduğunu, bilgi ve bilgilenme yolu olduğunu ve daha bir sürü şeyin yolu olduğunu söylerler Hayır efendim Batıda bir çok mistik ekol vardır Ruhsal gelişme yolu maji değil mistisim ekolleridir Doğuda Hint büyücülüğü gelişme yolu değildir Ruhsal gelişme yolu Yoga veya budizmdir Müslümanlıkta da bir Tasavvuf müessesesi vardır ve ruhsal gelişmenin adresi havass değil, Tasavvuf'tur

Dolayısıyla Yüksek büyü şeklinde tasnif ettiğim şekilde çalışma yapanlar da kişisel güç, kudret, insanlar üzerinde kontrol kurmak gibi amaçlarla çalışırlar Bir çok Havass kitabının birçok formülünde de, şunu yapın, bunu yapın, kırk gün halvet ve riyazete girin, şu duaları ve esmaları okuyun, sürenin sonunda hadimler gelir, size ismi azam'ı öğretir bundan sonra size yok, yoktur Ne isterseniz yaparsınız, derler Pekiyi bu nedir Güç sağlamak işte Herhangi bir varlık daveti, melek çağırmak ve akla gelen herşey büyüsel tabanda ve kişisel güç ve tasarruf tabanındadır

Havass'ın bu olmadığını ve yapılan işlerin ruhsal gelişim amaçlı olduğunu iddia edenler konuyu bir de otorite sahibi olmuş, bilen, din adamlarına ve/veya mutasavvıflara bir sorsunlar

Tabii Havass ruhsal gelişme yolu değildir demiyorum Maji (Yani Kabala ve diğer batı tarzı uygulamalar) için de böyle bir şey söyliyemem Maji ve Havass''ta gelişme vardır Aynı zamanda günümüz Spiritüalizm, mistik ve tasavvufi ekollerin aksine güçlenmek de vardır Burada hemen belirtmeliyim ki, günümüzdeki spiritüel, tasavvufi ya da mistik ekoller büyük havalarla, kendilerinde de güç olduğunu fakat doğru olmadığı için kullanmadıklarını ileriye sürselerde bunların güç iddiaları aşağıdaki fıkraya benzer

Bir derviş, başka bir tekkenin dervişine demiş ki, "Biliyorusun Akşam bizim Şeyh uçmuş" Diğeri sormuş, "Deme yahu Nereden biliyorsun?" Birinci derviş kasılarak cevaplamış, "Kendisi söyledi"

"Şeyhin kerameti kendinden bellidir" diye bir söz vardır Bu fıkra o sözü açıklar Günümüzdeki spiritüelist ekollerin güçleri de bu fıkraya benzer Gene konumuza dönersek Havass ve Maji'de (Bunlarla İslami ve batı majisini kastetmekteyim) tekammül vardır Ayrıca güç de vardır Ama faklı olarak gücü kullanmak vardır Kulanılmayacak olan bir güç, güç değil olsa olsa hammallıktır

Yukardaki bölümlerde Havass'tan ziyade doğu, batı ayırmadan genel büyüden bahsettik Şimdi merceğimizi daraltır da yine Havass'a bakarsak Şu sonuca ulaşırız Havass, ne derlerse desinler, büyüdür Bu böyle kabul edile!

Baştan beri Havass'ı özet ve özlü olarak tarif için "İslami büyü sistemi" dedim Fakat artık yeri gelmişken belirtmek gerekir ki, İslami olarak Havass ismi verilen bu uygulamalar öz olarak islami değildirler

Havass'taki şiirsel azimetler, Kabala'dan bile değil, İslamiyet öncesi Lat, Menat, Uzza gibi putların tapımından gelir Daha önceki bir yazımda Saatlerin, Astrolojik uyumlulukların, Ebced ve harflerle ilgili uygulamaların kökenleri hakkında birşeyler yazmıştım Bu yüzden o konalar üzerinde durmayarak, sadece şunu söylüyorum Havass'taki çoğu uygulama İslamiyet dışı ve öncesine aittir fakat bunların üzerlerine Müslümanlık elbisesi giydirilmiştir ve yüzyıllar içinde islamlaşmışlardır

HAVASS - BÜYÜ

BKısa

9 Haziran 2004

Tamamen dır

Bazi yerleri kisaltdim, dileyen netden bulabilir tümünü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com