Elmalı Kek Yapımı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kek Yapımı* İçindekiler: 1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour) not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin 1/2 su bardagi iyice cekilmis badem 80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar) 1/3 bardak kahverengi seker 1 tatli kasigi limon suyu 1 cirpilmis yumurta (yaklasik) Hazırlanışı: Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin Seker ve limon suyunu ilave edin Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda sogumaya birakin (yarim saat kadar) Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir) Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin 10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin Kaynak: birtabakcom |
|