Bulgur İçli Börek |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur İçli BörekMalzemeler: 3 adet yufka 200 gr kıyma 1 çorba kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 1 su bardağı ince bulgur 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay kaşığı pulbiber Tuz, karabiber 3 adet yumurta 1 su bardağı galeta unu Sıvıyağ Pişirme Süresi: 45 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Margarini eritin İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun Yıkayıp süzdüğünüz bulguru, iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin 2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin Geniş kısmına hazırladığınız içten koyup, rulo şeklinde sarın Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın |
|