Kalpli Pasta |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalpli Pasta* İçindekiler: 6 iri yumurta 1+1/4 su bardagi seker 2 çorba kasigi kakao 1paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardagi un 1 çorba kasigi misir nisastasi yârim cay bardagi su kremasi: 1 paket pasta kremasi 1paket krem santi 1 su bardagi soguk süt islatmak için: 1su bardasi süt, 1 corba kasigi silme seker süslemek için : seker hamuru ve gida boyasi Hazırlanışı: Yumurtanin beyazini ve sarilarini ayiralimbeyazlarini bir tutam tuz ile iyice kabarip köpürene kadar çirpalimkrem santi kivamina gelicekyumurtanin sarilarinida seker ile köpürüp beyaz olana kadar çirpalimsonra ikisini birbirine karistiralimben burada 1 bardak soguk süt ile çirptigim çikolatali krem santinin yarisini da ilave ettimçok güzel bir tat verdi sizde katinkrem santyide kattiktan sonra diger malzemeleri eleyerek ilave edelimmikserle degilde çirpici veya silikon spatula ile karistiralimyagli kagit serdigimiz kelepçeli kalibimiza bosaltalim180 derecelik firinda pisirelimpiserken sakin firinin kapagini açmayalimyoksa kabarmazpistigini anlamak için ortasina bir kürdan batiralimsayet kürdan kuru çikiyorsa pismis demektirkalibin içinde kekimizi sogutalimsonra çikaralim3 esit parçaya bölelimsekerli süt ile islatalimpasta kremamizi çirpalimIçine yarisi kalan krem santiyi ilave eldimpasta katlarinin arasina hazirladigimiz pasta kremasini sürelim bol miktarda fistik ve damla çikolata (istege göre)serpelim2katida ayni sekilde hazirliyalimen üst kati koyalimüzerine kalan pasta kremasini ince bir tabaka halinde sürelimbir gece buzdolabinda bekletelimsimdi sira geldi pastamizi seker hamuru ile kaplamayaistediginiz sekilde süsleyip servis yapabilirsinizafiyet olsun (bu pastayı arkadaşım haylazkedinin istegi üzerine yayınlıyorum) Kaynak: birtabakcom |
|