Çilekli Yaz Pastası |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Yaz PastasıMalzemeler: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 50 g margarin 1 paket vanilya 1,5 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu Çilekli krema: 300 g çilek, Yarım çay bardağı pudra şekeri, 1 paket Limon Aromalı Jöle, 5 çay bardağı su, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt Beyaz krema: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt Pişirme Süresi: 30 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın Margarin, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın Çilekli krema: Ayıkladığınız çileklerden bir miktarını ortadan ikiye kesin ve pasta çerçevesi boyunca dizin Kalan çilekleri yarım çay bardağı pudra şekeri ile robotta püre haline getirin Jöleyi su ile tarifine göre hazırlayın Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 20 dakika bekletin Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın Üzerine çilekli pürenin tamamını ve jölenin yarısını ilave edip iyice karıştırın Beyaz krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın Kalan jöleyi ilave edin ve iyice karıştırın Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı dökün, üzerine çilekli kremayı dökün ve düzgünce yayın Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru spiraller çizerek yüzeye yer yer beyaz kremadan çıkartın Dolapta 3-4 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın |
|