Tiede Salatası |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tiede SalatasıMalzemeler: 1 kıvırcık salata 1/2 demet frisee salata, yoksa 1/2 demet roka 9 çorba kaşığı zeytinyağı (135 ml) 2 çorba kaşığı elma sirkesi (30 ml) 2 diş dövülmüş sarmısak 1 çorba kaşığı hardal Tuz, karabiber 125 gr dana jambon 4 tost ekmeği 2 çorba kaşığı krema Pişirme Süresi: 20 dak 4 Kişilik Hazırlanışı: Salataları yıkadıktan sonra, kıvırcık yapraklarını elinizle büyük parçalar halinde koparın Bulunabilirse frisee`leri, yoksa rokaları yapraklar halinde koparıp bir salata kâsesine yerleştirin 6 çorba kaşığı zeytinyağı, sirke, sarmısak, hardal, tuz ve biberi sos koyulaşıncaya kadar çırpın Dana jambonu ince şeritler halinde kesin Geri kalan 3 çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve jambon şeritlerini 3 dk kadar kızartın Bir kâğıt havlunun üzerine alın Tost ekmeklerini, kenarlarını çıkarttıktan sonra küp küp kesin ve tavadaki yağda kıtırlaşıncaya kadar kızartın Kremayı, hazırladığınız salata sosuna ekleyin, karıştırın ve salata yapraklarının üzerlerine dökün Sıcak dana jambon ve kızarmış küp ekmekleri de salatanın üzerine serpip iyice karıştırın Jambonlar soğumadan hemen servis yapın |
|