Karides Salatası-2 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides Salatası-2150 gr karides (orta boy) 30 gr tereyağı 2 diş sarımsak Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber Yarım çay kaşığı tuz 1 demet roka 1 yemek kaşığı mısır 4~5 kiraz domates 1 yemek kaşığı közlenmiş biber 1 yemek kaşığı taze soğan 6 yeşil zeytin 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği 1 dilim kızartılmış ekmek 30 ml portakallı ve nar ekşili sos Portakallı ve nar ekşili sos için: 2 portakal 15 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı sarımsak Yarım çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı nar ekşisi Karides salatası: Karidesleri yıkayıp ayıklayın Tereyağını bir tavada eritip karidesleri ilave ederek soteleyin İnce kıyılmış sarımsak ve kırmızı pulbiberi ilave edin Rokayı bol suyla yıkayıp doğrayın Servis tabağına alın Diğer bütün malzemeyi doğrayarak rokaya ilave edin Bir dilim ekmeği küçük parçalar halinde kesip, tavada hafifçe kızartın Salataya ekleyin Üzerine karidesleri ilave edip, sos ile tatlandırarak servis yapın Portakallı ve nar ekşili sosu hazırlamak için Portakalların suyunu sıkın Tüm malzemeyi ilave edip mutfak robotu yardımıyla ezerek sos haline getirin Karides salatası artık hazır, afiyet olsun |
|