Deniz Mahsulleri Salatası |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsulleri Salatası1 paket Akdeniz yeşillikleri 200 gr fileto balık 8 karides 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz beyaz toz biber Frambuaz sos için 50 gr frambuaz 4 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2 çorba kaşığı balzamik sirke 2 çorba kaşığı zeytinyağı Deniz mahsulleri salatası: Sos için frambuaz ve üzüm sirkesini sos tenceresine alıp kaynatın Frambuazlar yumuşayınca ocaktan alın Süzüp soğumaya bırakın Soğuyunca balzamik sirke ile zeytinyağını ilave edip karıştırın Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp iyice süzün Büyük bir kaseye alıp hazırladığınız frambuaz sosu ilave edin ve harmanlayın Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın Balıkları ve karidesleri zeytinyağında soteleyip tuz ve biberle tatlandırın Frambuaz soslu Akdeniz yeşilliklerini servis tabağına alıp üzerine zeytinyağında sotelenmiş balık ve karidesleri yerleştirin Servis yapın |
|