Mantarlı İlık Salata |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı İlık Salata3 yemek kaşığı zeytinyağı 300 gr kültür mantarı 1 kırmızıbiber 2 diş sarımsak 1 limonun suyu 2 tatlı kaşığı kimyon 400 gr haşlanmış nohut 6 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı zeytinyağı çeyrek demet nane çeyrek demet reyhan Kuru nane Kırmızıbiber Zeytinyağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Mantarlı ılık salata: Mantarların kabuğunu soyun Zeytinyağını tavaya alın Mantarları ekleyip tuzla tatlandırın ve pişirin Ocak ısısını düşürün ve sarımsak, nohut, ufak küp doğranmış biberi ilave edin 2 dakika pişirip kimyon ve limon suyunun yarısını ekleyin Limon suyu buharlaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın Bir kapta yoğurt, kuru nane, kırmızıbiber, tuz, kalan limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırın Servis tabağına nane yaprakları ve reyhanı yerleştirin üzerine mantarlı karışımı ekleyin üzerine sosu gezdirip servis yapın |
|