Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, pilav, siyah

Siyah Havuçlu Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Siyah Havuçlu Pilav






Malzemeler:
• 250 gr pirinç
• 250 gr kaz başı doğranmış kuzu eti
• 50 gr tereyağı
• 2 adet orta boy siyah havuç
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 bardak tavuk veya et suyu


Yapılışı:
Etler yayvan bir tencereye alınarak suyunu bırakıncaya kadar pişirilir Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek halka şeklinde doğranmış havuç, sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek kavrulur Daha sonra tüm malzemeler etle birlikte yayvan bir tencereye alınarak et veya tavuk suyu ilave edilir Pirinç katılarak önce yüksek sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir Daha sonra dinlenmeye bırakılır Sıcak olarak servis yapılarak afiyetle yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.