Ayva Püreli Kebap |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Püreli KebapAyva püresi için 15 kg ayva 1 kg patates 1~2 tutam toz safran 1 çay bardağı süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 40 gr tereyağı Tuz Kebap için 750 gr dana kemiksiz parça et 15 su bardağı doğranmış domates 1 çorba kaşığı biber salçası 4 diş ezilmiş sarımsak 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su Tuz karabiber kekik Ayva püreli kebap: Ayvaları soyup doğrayın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve kaynatın Safranı ekleyip ayvalar yumuşayana kadar haşlayın Suyunu süzüp robota alın ve püre şeklinde ezin Patatesleri soyup doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın Süzüp çatalla ezerek püre yapın Ayva püresi, tereyağı ve sütü ilave edip kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika pişirin Ocaktan alıp peynir ve tuzu ekleyin Karıştırıp sıcak olarak muhafaza edin Sıvıyağı tencerede ısıtın Sarımsak ve eti ilave edin Et suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak soteleyin Sırasıyla doğranmış domates, 2 kaşık suda ezilmiş biber salçası, sıcak su, karabiber ve kekiği ekleyip tencerenin kapağını kapatın Etler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin Tuzla tatlandırın Ayva püresini servis tabağına alın |
|