Hellim Peynirli Sebze Katları Tarifi |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hellim Peynirli Sebze Katları TarifiMalzemeler 3 adet patlıcan l 3 adet kabak 4 adet kırmızı biber 500 gram hellim peyniri 5-6 dal maydanoz Tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Hellim Peynirli Sebze Katları Yapılışı PATLICAN ve kabakları uzunlamasına ince dilimleyin Patlıcanların acısını almak için, tuzlu suda 10 dakika bekletin Sudan geçirip iyice kurulayın Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az sıvıyağ koyun Yağ azaldıkça ekleyerek patlıcan, kabak ve kırmızı biberleri arkalı önlü kızartın Biberlerin kabuklarını soyun Sebzelere tuz serpin Hellim peynirini dilimleyin Ayrı bir tavaya çok az sıvıyağ koyup arkalı önlü kızartın Küçük kare bir fırın kabını yağlayın En alta bir kat peynir dizin Üzerine kıyılmış maydanoz serpin Patlıcan, kabak ve biberi birer kat koyun Aralarına maydanoz serpin Yeniden bir sıra peynir koyun En üstte peynir olacak şekilde elinizdeki sebze ve peynir bitene kadar aynı işleme devam edin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin Yemeği servis tabağına ters çevirerek çıkarın Sıcak olarak servis yapın |
|