Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hellim, katları, peynirli, sebze, tarifi

Hellim Peynirli Sebze Katları Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hellim Peynirli Sebze Katları Tarifi



Malzemeler

3 adet patlıcan
l 3 adet kabak
4 adet kırmızı biber
500 gram hellim peyniri
5-6 dal maydanoz
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Hellim Peynirli Sebze Katları Yapılışı
PATLICAN ve kabakları uzunlamasına ince dilimleyin Patlıcanların acısını almak için, tuzlu suda 10 dakika bekletin Sudan geçirip iyice kurulayın Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az sıvıyağ koyun Yağ azaldıkça ekleyerek patlıcan, kabak ve kırmızı biberleri arkalı önlü kızartın Biberlerin kabuklarını soyun Sebzelere tuz serpin Hellim peynirini dilimleyin Ayrı bir tavaya çok az sıvıyağ koyup arkalı önlü kızartın Küçük kare bir fırın kabını yağlayın En alta bir kat peynir dizin Üzerine kıyılmış maydanoz serpin Patlıcan, kabak ve biberi birer kat koyun Aralarına maydanoz serpin Yeniden bir sıra peynir koyun En üstte peynir olacak şekilde elinizdeki sebze ve peynir bitene kadar aynı işleme devam edin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin Yemeği servis tabağına ters çevirerek çıkarın Sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.