Taze Fasulyeli Pate |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasulyeli Pate1 kg taze fasulye 250 gr bezelye 7 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Yarım su bardağı süt kreması 4 yumurta 2 taze soğan sapı 1 tatlı kaşığı tereyağı Sos için: 1 soğan 3 domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Taze fasulyeli pate: Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkayın Tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzüp robotta ezerek püre haline getirin Bezelyeyi yıkayıp ayrı bir kapta haşlayın ve süzün Fasulye püresini tencereye alıp 5 kaşık un, süt ve süt kremasını ekleyin Yumurtaları ilave edip tuz serpin ve iyice karıştırın Taze soğan sapını kıyıp bezelye ile birlikte püreye ekleyin ve karıştırın Fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın Kalan unu serpip hazırladığınız karışımı kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın Domatesleri küp şeklinde, soğanı halkalar halinde doğrayıp bir tabağa alın Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, 10 dakika bekletin Pateyi domatesli sosla süsleyip servis yapın Afiyet olsun |
|