Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, muska, peynirli, trabzon

Peynirli Muska Böreği (Trabzon)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Muska Böreği (Trabzon)




Malzemeler
  • hazır yufka
  • 1 soğan
  • 4 patates
  • 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Üzeri için Çörek otu
Yemek Tarifi

Patatesleri haşlayıp soyun Ezerek püre haline getirin Soğanı soyup ince ince doğrayın Sıvıyağın yarısını bir tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Derin bir kâseye patates püresi, soğan ve kaşarpeynirini alıp iyice karıştırın Yoğurdu bir kaba alıp kalan sıvıyağı ve 1 yumurtayı ekleyin İyice çırpın Yufkaları 6-7 cm eninde uzun şeritler halinde kesin Üzerlerine yoğurtlu karışımı bir fırça ile sürün Şeritlerin uç kısımlarına 1?er kaşık iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.