![]() |
El Müzill İsmin Sırları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() El Müzill İsmin Sırları(Kehf suresinin 34-44 ayetlerinde bu isme güzel bir örnek vardır) Onlara şu iki adamı örnek ver: Onlardan birine iki üzüm bağı vermiş, bağların çevresini hurmalarla donatmış, ikisinin arasına da bir ekinlik koymuştuk ![]() Her iki bağ da meyvelerini vermiş ve ürünlerinden hiçbir şeyi eksik bırakmamıştı ![]() ![]() Derken onun büyük bir serveti oldu ![]() ![]() Derken kendine zulmederek bağına girdi ![]() ![]() Kıyametin kopacağını da sanmıyorum ![]() ![]() Arkadaşı ona cevap vererek dedi ki: "Seni topraktan, sonra bir damla döl suyundan yaratan, sonra da seni (eksiksiz) bir insan şeklinde düzenleyen Allah'ı inkâr mı ediyorsun? "Fakat O Allah benim Rabbimdir ![]() ![]() Bağına girdiğinde ?Mâşaallah! Kuvvet yalnız Allah'ındır' deseydin ya! ![]() ![]() ![]() ![]() "Ya da suyu çekiliverir de (bırak bir daha bulmayı) artık onu arayamazsın bile ![]() erken bütün serveti helak edildi ![]() ![]() ![]() ![]() Onun, Allah'tan başka kendisine yardım edebilecek kimseleri yoktu ![]() ![]() İşte bu durumda velayet (himaye ve koruyuculuk) yalnızca hak olan Allah'a mahsustur ![]() ![]() El Müzill :istediğini zelil edip alçaltan,süründüren hor hakir eden ![]() El Müzill-770 :zikir saati Merih günü Salıdır (Ya Müzill şeklinde okunması daha iyi olur) Sırları 1 ![]() ![]() 2 ![]() 3 ![]() Özetle bu isiminde de Cenabı Hak zulme haksızlığa, böbürlenip kibirlenmeye asla izin vermiyor |
![]() |
![]() |
|