Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günahlarımdan, istiyorum, kurtulmak

Günahlarımdan Kurtulmak İstiyorum

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

mrblar bu siteyi çok uzun zamandır takip ediyorum birçok duayı, zikri burdan öğrendim şimdi de kafam karışık ve bir çözüm bulamadığım için yardım istiyorum geçmişimde yaşadığım şeylerden dolayı pişmanlık duyuyorum ve acı çekiyorumbu senenin başında tüm herşeyi geride bırakıp kendime yeni bir sayfa açmıştım hayatımda herşey güzel giderken birden bir sıkıntı hali aldı geçmişimde yaşadıklarımın şimdiki hayatıma yansımasından korkuyorum? yüce Rabbimin buna engel olmasın için Ya Mani ismini okuyorum, bunları örtmesi için Ya Settar okuyorum, sıkıntımın geçmesi için İnşirah suresini okuyorum ama bunlar sadece bi süreliğine yetiyor bana yardımcı olabilir misiniz?
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın en günahkarı ve en günahsızı

Musa (as) zamanında bir adamcağız

- Ya musa diyor sen Allah ın kelimisin Turi sinaya gidiyorsun şimdide Cenab ı hakka bir sorsan bu dünyanın en günahkar insanı kimdir ben bunu merak ediyorum die

Musa (as) sual etmiş demiş ki :

''-Yarabbi dünyanın en günahkar insanı kimdir ?''

Cenab ı hak buyuruyor ki :

''- Ey kelimim şimdi sen geri dönüp giderken bi adamcağız görüceksin yanında bir çocuk O adam dünyanın en günahkar insanıdır'' der

Bakıyor bir çocuk babasının elinden tutmuş gidiyor dünyanın en günahkar insanı

Ertesi gün bu defa aynı adam dio ki :

'-Ey musa dünyanın en günahsız insanı kimdir ben bunu merak ediyorum bi Cenab ı hakka sual ediversen?''

Musa (as) demiş ki :

''- Ya Rabbi dünyanın en günahsız insanı kimdir?'' der

Allah azze ve celle:

''- Ey kelimim diyor bi adam yanında çocuğuyla geçicek sen dağdan dönerken o adamdır der !''

Musa (as) bakmış ki aynı adam dünki adam tabi hayret ediyo nasıl olur die dün dünyanın en günahkar insanıydı bugün en günahsız insanı

''-Ya Rabbi!'' der, dün dünyanın en günahkar insanı

iken nasıl olur da bugün en günahsız insanı oldu ?''

Cenab ı hak cevaben buyuruyor ki :

''- Dün o kulum çocuğuyla beraber deniz kenarında otururken Çocuğu babasına sordu:

-''Babacım bu kum tanelerinden daha çok bir şey var mı ?''

Babası:

''- Var oğlum dedi''

''- Nedir baba''

''- Bu denizlerin dalgaları, denizler kum tanelerinden daha çoktur''

Çocuk tabi bu heyecanla bi daha sordu :

''-Peki baba bu denizlerden daha büyük bir şey var mı ?''

Adam boynunu bükmüş :

''-Babanın günahlarıdır'' demiş

O zaman Çocuk demiş ki :

''-Peki baba babamın günahlarından daha çok bir şey var mı ?''

Adam cevaben der ki:

''-E var oğlum demiş , Cenab ı hakkın rahmetidir der''

Allah (cc) Musa (as)'a döner:

''-Onun beni böylesine rahmet sahibi bilişi hatrına o bugün dünyanın en günahsız insanıdır' buyuruyor cenabı hak''

Cenabı hak biraz kulunun zannı katında biz onu nasıl biliyorsak o bize öyle oluveriyor

Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar Şayet Allah dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sende korku ve utanç içindesin çoğunlukla Yok eğer Allah dendi mi evvele aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir

HİÇ BİR GÜNAH ALLAH IN MERHAMETİNDEN DAHA BÜYÜK DEĞİLDİR

Alıntıdır

--- Sonraki mesaj ---

Meyve veren ağaç taşlanır misali,şeytanın sağdan yanaşması kardeşimSeni yolundan çevirmek için oynadığı oyunlar 3 kez euzü besmele çek sol tarafına3 kez tükürDemek ki doğru yoldasın ki seninle uğraşıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com