Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yardım

Yardım...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yardım...

Bir sorum var forumu takip edenlere
Niyet ederek başlanılan 7-19-21 gün süren bazı okumalar var
Diyelimki bu okumaya niyet ettiniz ve başladınız 2 günü bi sebeple okuyamadınız ve yarım kaldıSonucta arka arkaya okunması gerektiği için orda bırakmak zorundasınız
Peki bu şekilde yarım kalan okumaların bir kefareti var mı?Yada tekrar baştan başlamak o niyet ettiğin dua nın etkisini azaltır mı acaba?

--- Sonraki mesaj ---

Bilgisi olan yok mu?

Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım...

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yardım...

Okunan dualar da niyet edilmiş ise niyet edildiği kadar okuyup niyet tamamlanırAraya her ne sebep girerse girsin,okuma yeniden başlatılmaz,örneğin Yasin Suresini okuyordunuz 3 sayfa okudunuz ama o anda misafiriniz geldi bu gibi durumlarda Baştan başlamanız daha uygun olurAma Kuran-ı Kerim hatmi yapıyor veya Kuran-ı Kerimden Bir cüz okuyorsanız kaldığınız yerden devam edebilirsiniz

Günlük okunması gereken dualarda mühim olan günü tamamlamaktır,örneğin 21 gün bir duayı okumanız gerekiyor, fakat öyle bir durum söz konusu oldu ki ara vermeniz gerekti,bu gibi durumlarda Tamamladığınız günleri not eder,müsait olduktan sonra o günlerin üzerine okumaya devam edersiniz !

Yarım kalan okumalarda Keffaret gerekmez, söylediğim gibi şayet duayı yarısında bıraktıysanız baştan almanız duanın bütünlüğü bakımından en uygun olanıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım...

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Yardım...

Çok şükür biri cevap yazdı
Ama yarıda kalma sebebi bayanlara özel bir durum değil,yani mecburi bir sebep değilDenk getirememe zaman ayıramama gibi bir sebep
Ve de benim asıl sorduğum şey aslında,hani 7 günlük 786 besmele veya dilek için 21 gün boyunca okunan dualar falan oluyorBu gibi durumda işte,zaman bulamayıp 3 günü okumayı yapamadığımızda yeniden başlamak daha doğru değil mi?
Bir diğer sorum ise yeniden başlıcam ama vicdanımdan şöyle bir ses geliyor "diğerini yarım bıraktın,hem de biraz keyfi bir sebeple,tekrar başlamaya yüzün yokk" gibiAsıl sorum da buYani yarım bırakmamın tekrardan başlayacağım okumaya olumsuz etkisi olur mu diye merak ediyorumBu konuda sizlerin yorumunu merak ediyorum acıkcası

Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım...

Eski 07-17-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Yardım...

nisann Nickli Üyeden Alıntı

Çok şükür biri cevap yazdı
Ama yarıda kalma sebebi bayanlara özel bir durum değil,yani mecburi bir sebep değilDenk getirememe zaman ayıramama gibi bir sebep
Ve de benim asıl sorduğum şey aslında,hani 7 günlük 786 besmele veya dilek için 21 gün boyunca okunan dualar falan oluyorBu gibi durumda işte,zaman bulamayıp 3 günü okumayı yapamadığımızda yeniden başlamak daha doğru değil mi?
Bir diğer sorum ise yeniden başlıcam ama vicdanımdan şöyle bir ses geliyor "diğerini yarım bıraktın,hem de biraz keyfi bir sebeple,tekrar başlamaya yüzün yokk" gibiAsıl sorum da buYani yarım bırakmamın tekrardan başlayacağım okumaya olumsuz etkisi olur mu diye merak ediyorumBu konuda sizlerin yorumunu merak ediyorum acıkcası

Okuduğunuz günleri not edip kaldığınız yerden devam edin,bu şekilde yapmanız gönlünüzün rahatlamasına da sebep olacaktır,önce niyetinizi tamamlayın,yarıda bırakıp da tekrar baştan almanız uygun olmazBu gibi durumlarda Şeytan okumanızdan iyi netice almamanız için dikkatinizi dağıtmaya çalışır, örneğin; önceki okuduklarından ya eksik okuduysan,önce ki yarım bıraktıkların varken nasıl bu duaya başlarsın vs gibi türlü türlü sesler içinizden gelebilirBu seslerin hepsi okuduğunuz dua da dikkatinizi dağıtmak için şeytanın size kurduğu tuzaktırEuzu Besmele çekip okumanıza devam edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com