Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatih, yetişir

Bir Fatih Nasıl Yetişir

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Fatih Nasıl Yetişir

Bakmayın günümüzdeki insanların çorak gibi görünmesine Bu millet, tarihinde öldükten sonra bile hayatı ve eserleriyle “hoş bir sâdâ” bırakmış pek cok büyük insan yetiştirdi

Mesela Peygamberin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed…

Şüphesiz Şehzade Mehmet’in kulağına Peygamber (as)ın müjdesini ilk fısıldayan iffet, şefkat ve basiret örneği annesi Hüma Hatundur Oğlunu karnında taşımaya başladığı andan itibaren Sünnet-i Seniyyye terbiyesi vermiş, abdestsiz yere basmamış, besmelesiz emzirmemiştir Mukaddes hedefini ve asli vazifesini dem dem ruhuna nakşedenlerin başında o gelir

Müslümanın ezeli emeli, peygamber tebşiri İslambul’un oğlu tarafından fetholunacağını sanki keşfen bilmiş, oğlunu fatih’e yaraşır tarzda yetiştirmek için gerekli her şeyi yapmış, müstesna bir kabiliyeti yetiştirip tarihe emanet eden mükemmel babası Sultan IIMuraddır

Bir ev düşünün içinde yaşayanlardan hiçbiri hiçbir sabah namazını kazaya bırakmıyor Günün her saatinde kubbeleri Kur’an tilavetinin insani vecde getiren ilahi terennümleriyle yıkanıyor küçükten büyüğe herkes hayrat düşünüyor,iyilik konuşuyor İşte Fatih’in evi

Talebesinin ruhunu gergef gibi işlemiş, kozasını örmüş, nihayet ipekböceğini kozasından çıkarıp uçmaya başlayınca, önünde tek bi hedef olması için Fatih’i benzersiz bir hükümdar yapan Ak Şemseddin’den bahsetmeye bilmem gerek var mı?

İşte Fatih bu şartlar altında Fatih oldu

Eğer imkanlarınız hatta dünyanızı aşan büyük hedefleriniz,kalıcı emelleriniz varsa eğer sizi hedefinize ulaştırıp emellerinizi gerçekleştirebilecek sabra, sebata, ihlas ve gayrete sahipseniz

Ve eğer bu uğurda bazı çilelere, dertlere, yorgunluklara, güçlüklere sıkıntılara katlanmayı göze alabiliyorsanız Rahmet tecelli eder ve hedefinize ulaşırsınız

Sihirli formül ise şu: insan + hedef + gayret = ZAFER

Ruhları şâd olsun ecdâdın…

Alıntı Yaparak Cevapla

Bir Fatih Nasıl Yetişir

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bir Fatih Nasıl Yetişir

oturdugum sokagın girişinde peygamber efendimizin torunlarından seyyid seyfullahın türbesi var geçtigimiz günlerde rüyamda fatih sultan mehmeti görmüştüm edirnekapı sur kemerinde etrafda bulunan insanlara peygamber efendimizin torununun türbesini soruyordu yanına yaklaşıp ben o türbenin sokagında oturuyorum isterseniz sizi oraya götürürüm deyip beraberce yürüyerek türbeye gelip onlar için duada bulunmuştuk üstünde resimdeki kıyafeti vardı yani bildigin padişah gibiydi rüyanın benim için anlamı çok büyük bu yazıyıda okuynca sizlerle paylaşmak istedim
Alıntı Yaparak Cevapla

Bir Fatih Nasıl Yetişir

Eski 07-16-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bir Fatih Nasıl Yetişir

3lifc3 Nickli Üyeden Alıntı

oturdugum sokagın girişinde peygamber efendimizin torunlarından seyyid seyfullahın türbesi var geçtigimiz günlerde rüyamda fatih sultan mehmeti görmüştüm edirnekapı sur kemerinde etrafda bulunan insanlara peygamber efendimizin torununun türbesini soruyordu yanına yaklaşıp ben o türbenin sokagında oturuyorum isterseniz sizi oraya götürürüm deyip beraberce yürüyerek türbeye gelip onlar için duada bulunmuştuk üstünde resimdeki kıyafeti vardı yani bildigin padişah gibiydi rüyanın benim için anlamı çok büyük bu yazıyıda okuynca sizlerle paylaşmak istedim

Çok güzel ve anlamlı bir rüya nail olmuş, senin adına sevindim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com