Pazılı Sarmal Börek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Sarmal Börek6 milföy hamuru 1 demet pazı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan Tuz Karabiber Kırmızı pul biber üzeri için 1 yumurta sarısı çörek otu Pazılı sarmal börek: Pazıları yıkayıp ince doğrayın Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Pazıları ekleyip 5 dakika soteleyin Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın Milföy hamurlarını yumuşaması için 15 dakika oda ısısında bekletin Milföyleri hafif unlanmış tezgahta merdane ile açarak inceltin Pazıdan bir miktar alarak hamurun kenar kısmına yerleştirin ve sıkıca rulo şeklinde sarın Kendi etrafında dolayarak sarmal şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Ilık servis yapın |
|