Pazılı Börek-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Börek-13 yufka 30 gr tereyağı 1 çay bardağı süt 1 yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı 750 gr pazı 1 soğan Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Üzeri için 1 yumurtanın sarısı Susam Pazılı börek: Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Pazıyı iri doğrayıp ekleyin ve 10 dakika pişirin Tuz, karabiber, pul biberi ekleyip soğumaya bırakın Tereyağını eritin Süt ve yumurtayı ekleyip çırpın Yufkayı ortadan ikiye kesin Üzerine yumurtalı harçtan dökün ve yuvarlak kenarını 4 parmak kalınlığında içe doğru katlayın Pazılı harcı bu kısma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayın Börekleri yağlanmış tepsiye dizin Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın |
|