Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kıymalı, sarmal

Kıymalı Sarmal Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Sarmal Börek





4 yufka
300 gr kıyma
2 soğan
1 su bardağı süt veya 200 ml krema
50 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber

Kıymalı sarmal börek:
Soğanı ince kıyıp kıyma ile birlikte kavurun İçine karabiber ile tuzu ilave edip karıştırın Tereyağı bir tavada eritip soğuduktan sonra süt veya krema ile karıştırın Bir yufkayı mutfak tezgahına serin Üzerine tereyağlı sütü (veya kremayı) yayın Bir kenarına uzunlamasına kıymalı harçtan aktarın Yufkanın her iki ucundan tutarak yuvarlayarak sarın Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisinin ortasına, hazırladığınız kıymalı böreği içerden dışarı doğru kıvırarak yerleştirin Diğer üç yufkayı da aynı şekilde kıymalı harç ile sararak tepsinin içindeki yufkanın etrafına dolayarak büyük yuvarlak elde edin Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Böreğinizi peynirli, patatesli, kabaklı veya mevsim otlarıyla da aynı metodla yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.