Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, isırganotlu, sacda

Sacda İsırganotlu Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sacda İsırganotlu Börek





4 yufka

İç malzeme
500 gr ısırganotu
100 gr kıyma
1 haşlanmış patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Sacda ısırganotlu börek:
Isırganotlarını eldivenle temizleyip yaprak yaprak ayırın ve bol suyla yıkayın

İç malzeme için, soğanı soyup doğrayın Patatesi soyup rendeleyin Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun Tuz, pulbiber, biber salçası, patates ve ısırganotunu ekleyip karıştırın 2-3 dakika pişirip ocaktan alın

Yufkalardan birini tezgaha serip dört kenarını içe doğru kıvırın ve kare şekli verin İç malzemenin dörtte birini kare yufkanın yarısının üzerine yayıp ikiye katlayın

Sac ya da yağsız teflon tavada iki taraflı kızartıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.