Tavşan Kurabiye |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan Kurabiye2 su bardağı un 1 yumurta 5 çorba kaşığı margarin 15 su bardağı tozşeker 2 çay kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı ılık süt Süsleme için: 20 kuş üzümü Beyaz pasta süsleri 2 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı Çırpılmış süt kreması Tavşan kurabiye: Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Büyük bir fırın tepsisini margarinle yağlayın Kalan margarini bir kaba alıp toz şekerle çırpın Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını daha sonra kullanmak üzere bir kaba alın Yumurtanın sarısını şekerli margarine ekleyip karıştırın Un, kabartma tozu ve süt ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat bekletin Tezgaha un serpip hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın Yağlı kağıda tavşan şekli çizip keserek kalıp şeklinde çıkarın Kağıt kalıbı hamurun üzerine koyup çevresinden keserek tavşan şekilleri çıkarın Tavşan şeklindeki hamurları tepsiye dizip sıcak fırında 10 dakika pişirin Tepsiyi fırından çıkarıp üzerlerine fırça ile yumurta akı sürün Kuş üzümleriyle göz yapın Tozşeker serpip tekrar fırına verin Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Soğuyunca çırpılmış krema ile kuyruklarını, pasta süsleriyle bıyıklarını yapın Afiyet olsun |
|