Limonlu Kurabiye-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kurabiye-1125 gr tereyağı 125 gr tozşeker 2 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 155 gr un 110 gr mısır unu Süslemek için Gümüş renkli şekerler Üzeri için Pudra şeker Limonlu kurabiye: Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Yumurta sarısı, limon kabuğu, un ve mısır ununu ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun Un serpilmiş tezgahta hamuru 1 cm kalınlığında açın Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin İsterseniz kurabiyelerin uç kısımlarına birer gümüş renkli şeker batırın 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika yada üzeri hafif sararıncaya kadar pişirin Fırından aldığınız kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın |
|