Antep Fıstıklı Kurabiye-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Fıstıklı Kurabiye-12 çay bardağı tozşeker 250 gr margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurtanın sarısı 5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı Antepfıstığı Üzeri için 1 yemek kaşığı tozşeker 1 yumurtanın akı Antep fıstıklı kurabiye: Tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice yoğurup hamur haline getirin Hamurdan parçalar koparıp elinizle toplar hazırlayın Topları yumurta akına bulayıp, tozşekere batırın Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servis yapın AKLINIZDA BULUNSUN Kurabiyeleri Antep fıstığı yerine iri çekilmiş fındık veya kuru üzümle de yapabilirsiniz |
|