Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye2 su bardağı un 125 gr tereyağı 1 su bardağı pudraşeker 1 yumurtanın akı 2 çorba kaşığı soğuk su Bir tutam tuz Üzeri için 5 güllü lokum 1 tatlı kaşığı pudraşeker 1 kahve fincanı soyulmuş badem Gül lokumlu ve bademli kurabiye: Unu hamur yoğurma kabına eleyin Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, bir yumurtanın akı, bir tutam tuz, soğuk su ve pudraşekerini ekleyip yoğurun Hamuru top şekline getirin Folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 2 mm kalınlığında merdane ile açın Su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin Hamurların üzerine soyulmuş badem ve zar şeklinde kesilmiş güllü lokumları hafifçe batırın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Üzerine pudraşeker serpip servis yapın |
|