Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, gül, kurabiye, lokumlu

Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye





2 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudraşeker
1 yumurtanın akı
2 çorba kaşığı soğuk su
Bir tutam tuz

Üzeri için
5 güllü lokum
1 tatlı kaşığı pudraşeker
1 kahve fincanı soyulmuş badem

Gül lokumlu ve bademli kurabiye:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, bir yumurtanın akı, bir tutam tuz, soğuk su ve pudraşekerini ekleyip yoğurun Hamuru top şekline getirin Folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 2 mm kalınlığında merdane ile açın Su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin Hamurların üzerine soyulmuş badem ve zar şeklinde kesilmiş güllü lokumları hafifçe batırın

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Üzerine pudraşeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.